Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Trumps skräckvälde måste stoppas – nu”

Caroline Giuliani om varför hon stöder Joe Biden.
Caroline Giuliani, dotter till Trumps personliga advokat Rudy Giuliani. Arkivbild.Foto: Louis Lanzano / AP
Rudy Giuliani och USA:s president Donald Trump.Foto: CAROLYN KASTER / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: ANDREW HARNIK / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: EVAN VUCCI / AP TT NYHETSBYRÅN

Rudy Giuliani är en av Donald Trumps närmaste rådgivare.

Nu uppmanar hans dotter Caroline Giuliani folk att rösta på Joe Biden.

”Jag kanske inte kan få min far på andra tankar, men tillsammans kan vi rösta ut den här giftiga administrationen”, skriver hon själv i Vanity Fair.

I intervjun kallar hon Trumps tid i Vita huset för en ”mardröm” och hon säger att presidenten förvärrat många orättvisor i USA, bland annat när det gäller situationen för HBTQ-personer.

”Om jag lärt mig något från att vara dotter till en polariserad borgmästare som blev presidentens personliga bulldogg så är det att korruption startar med ja-sägare, kumpaner som skapar en ekokammare av lögner”, skriver Caroline Giuliani och lägger till att Trumps ”skräckvälde” måste stoppas nu.

Det här är inte första gången som hon går emot sin pappa politiskt.

När Rudy Giuliani kämpade om presidentkandidatposten för Republikanerna 2008 var hon med i en Facebook-grupp till stöd för Barack Obama. Och i valet 2016 stöttade hon Hillary Clinton.

Anklagelser mot Biden

Rudy Giuliani har vid flera tillfällen hamnat i blåsväder för sina uttalanden.

I veckan gick han till hårt angrepp mot Joe Biden, som han anklagar för att ha haft otillåtna kontakter med det ukrainska elbolaget Burisma – med hänvisning till dokument som sägs komma från Bidens sons dator.

FBI utreder dock ifall dokumenten kan vara ett led i en rysk desinformationskampanj, riktad mot Joe Biden, rapporterar NBC.

LÄS MER: Mejlen kan ha koppling till rysk underrättelsetjänst

LÄS MER: Censurilskan efter att avslöjandet tagits bort

Se också:

Expressens utrikesredaktör om utfrågningarna av Donald Trump och Joe Biden.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.