Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Trumps skadeglädje: ”Ruttna i helvetet”

Mats Larsson om Trumps ansvar för stormningen av Kapitolium.
Ex-presidenten Donald Trump.
Foto: LYNNE SLADKY / AP TT NYHETSBYRÅN
Före detta FBI-toppen Charles McGonigal.
Foto: JOHN MINCHILLO / AP TT NYHETSBYRÅN

Före detta FBI-toppen Charles McGonigal hade en nyckelroll i att utredningen av Donald Trumps påstådda rysskopplingar inleddes.

Nu har McGonigal gripits misstänkt för att ha tagit emot pengar av en rysk oligark.

”Må han ruttna i helvetet”‚ skriver Donald Trump enligt Newsweek.

Charles McGonigal, 54, var tidigare kontraspionage-chef för FBI:s New York-kontor.

Han var en av personerna som tillhandahöll information som ledde till utredningen av den ryska regimens inblandning i det amerikanska presidentvalet 2016 och eventuella kopplingar till Donald Trumps kampanj.

Den särskilde utredaren Robert Mueller drog 2019 slutsatsen att det inte fanns några bevis för att Trumps kampanj hade konspirerat med Ryssland.

Trump: ”Må han ruttna i helvetet”

McGonigal, som lämnade FBI 2018, har nu gripits misstänkt för att i lönndom ha arbetat för ryske oligarken Oleg Deripaska.

Åklagarna anklagar McGonigal för att mot betalning ha försökt hjälpa Deripaska komma undan de amerikanska sanktionerna mot oligarken.

McGonigal nekar till anklagelserna

Donald Trump har uttalat sig om gripandet.

”FBI-killen som var ute efter mig för Rysslandsbluffen långt innan jag valdes till president har gripits för att ha tagit emot ryska pengar. Må han ruttna i helvetet”, skriver Trump på egna plattformen Truth Social.

Trumps deklarationer offentliggjorda

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.