Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Trumps sämsta siffror någonsin

Nya bilder visar de första tecknen på att Trump börjat flytta ut. Bland annat syns en bronsbyst av Lincoln som bärs ut genom Vita Husets dörrar.
Donald Trump.
Foto: JIM LO SCALZO / EPA / TT
Donald Trump.
Foto: SHAWN THEW / POOL VIA CNP / SPLA / STELLA PICTURES / SPLASH NEWS

Donald Trump har aldrig haft sämre stöd bland väljarna.

En ny undersökning visar att bara 29 procent av de tillfrågade tycker att han gör ett bra jobb – och tappet kommer nästan uteslutande från republikanska väljare.

Undersökningen, som gjordes av Pew Research Center mellan den 8 och 12 januari med ett underlag på 5 360 röstberättigade amerikaner, visar att stödet för presidenten störtdök efter stormningen av kongressen. Tre av fyra tillfrågade anser att Donald Trump bär en del av ansvaret för våldsamheterna som resulterade i att fem personer dog.

Stödet på 29 procent för Trump, det sämsta han haft som president, är ett av de lägsta en amerikansk president någonsin haft och kan jämföras med Richard Nixon som hade ett stöd på 26 procent när han avgick som president efter Watergate-skandalen.

Egna väljarna sviker Donald Trump

Anmärkningsvärt är att republikanska väljare står för den stora majoriteten av de förändrade popularitetssiffrorna. När Trump tillträdde som president 2017 ansåg 84 procent av de tillfrågade republikanska väljarna att han gjorde ett bra jobb. Den siffran dök till 60 procent i den nya undersökningen.

68 procent av de tillfrågade säger att de inte vill se Trump som en fortsatt prominent politiker efter det att han lämnar Vita huset den 20 januari.

Se också:

Vita huset publicerade presidentens tal till nationen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.