Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Trumps pik mot Sverige: ”Vi hade haft två miljoner döda”

Här pratar Donald Trump om Sveriges ”The herd” igen.
Donald Trump kritiserar återigen Sveriges coronastrategi.
Foto: SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK

USA:s president Donald Trump kritiserade återigen Sveriges linje i coronapandemin under en presskonferens på fredagen.

– Vi hade haft två miljoner döda om vi gjort som Sverige, säger Donald Trump.

Redan tidigare i veckan var Donald Trump kritisk mot Sveriges riktlinjer. På en presskonferens menade presidenten att Sverige ”lider mycket svårt”.

– Sverige gör den här flocken, de kallar det flocken och Sverige lider mycket svårt, sa han på presskonferensen tidigare i veckan.

På fredagens presskonferens riktade han återigen kritik mot Sverige. På frågan om vad han tycker om de riktlinjer som samhället uppmanas till svarade han:

– Jag tror inte vi hade kunnat följa deras linje. Hade vi gjort det hade vi haft två miljoner döda. Sverige lider mycket, säger Donald Trump.

”Funkade inte”

Vidare menade Donald Trump att Storbritannien var inne på ett liknande spår, men att de märkte att det inte gick och senare bytte strategi.

– Det har varit jättejobbigt för dem. Storbritannien provade det och det funkade inte för dem. Vi skulle ha förlorat många människor, säger Donald Trump.

På presskonferensen menade Donald Trump även att USA:s ”aggressiva strategi” i coronakrisen har gett resultat.

– När man ser till hur många som har dött är det fruktansvärt. Men mitt i all sorg ser vi att kurvan vänder. Vi räddar så många liv jämfört med vad det skulle kunna vara, säger Donald Trump.

Vidare menade presidenten att USA är det land som testar flest människor i världen och att över två miljoner människor i landet testats för covid-19.

Missa inga nyheter om coronaviruset. Ladda ner eller starta om Expressens app, slå på notiser och välj ”coronaviruset” – då får du hela tiden senaste nyheterna.

USA räknar med att kunna göra 100 000 test om dagen

Trump: ”Två miljoner coronatester är genomförda”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.