Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Trump möter sina anhängare i Florida

Donald Trump under ett av sina kampanjtal under valrörelsen förra året.

Foto: Evan Vucci / AP TT NYHETSBYRÅN

Presidenten får sin energi från de högljudda, engagerade folkmassorna har en av Donald Trumps medarbetare berättat.

Foto: Evan Vucci / AP TT NYHETSBYRÅN

Donald Trumps maratonvecka fortsätter under lördagen.

Just nu håller USA:s president ett kampanjaktigt möte i Melbourne, Florida.

Samtidigt fortsätter Trump sin offensiv mot landets nyhetsmedier.

Inför valet i november förra året talade Donald Trump på åtskilliga valmöten, ibland handlade det om flera sådana per dag. Mötena präglades av energifyllda tal och rusiga, hängivna supportrar.

Efter valet har president Trump dock ersatt de eldiga valmötena med mer statsmannamässiga tal i samband med besök hos olika företag och organisationer.

Men i kväll är det dags igen.

Då talar Trump i staden Melbourne, Florida, i en flyghangar.

"Visar presskåren vad folket tycker"

Det är ovanligt att en sittande president håller den typen av "rallys" när ett val inte står för dörren.

Men en av Trumps medarbetare berättar för The Hill att presidenten får sin energi från de högljudda, engagerade folkmassorna.

– Det visar landet, och presskåren, vad folk egentligen tycker och det gör att han kan lämna Washington, vilket alltid är en bra idé, säger medarbetaren.

I stället för att tillbringa tiden i huvudstaden meddelade Trump på Twitter att han under helgen kommer att hålla flera möten i "The Southern White House", vilket är hans smeknamn på sitt eget gods i Mar-a-Lago, Florida.

 

 

 

 

Men det är också på just Twitter som flera frågetecken har rests kring kvällens event. En hel del följare ifrågasätter varför Trump ska hålla flera kampanjmöten, bara några månader efter valet.

Fortsätter attackera medier

Donald Trump har talade om arbetspolitiken på Boeings högkvarter i South Carolina under fredagen. Foto: Susan Walsh / AP TT NYHETSBYRÅN

Annars symboliserar lördagens event upploppet på en vecka där Trump har varit synnerligen aktiv.

Han har hunnit med två stycken statsbesök, ett från Kanadas premiärminister Justin Trudeau under måndagen, och ett från Israels Benjamin Netanyahu i onsdags. Han har även talat om arbetspolitiken på Boeings högkvarter i South Carolina.

Men de mediala framträdandena slutade inte där.

Under torsdagen höll Trump en uppmärksammad presskonferens, där udden riktades mot den samlade mediekåren. Trump påstod bland annat att "Ingen tror på medierna längre".

Och så sent som i går fortsatte Trump attackerna mot de amerikanska nyhetsmedierna på Twitter. Såväl CNN, ABC, NBC, CBS och New York Times fick sig en känga av presidenten, som kallade medierna för folkets fiender.

Och han fortsatte under lördagsmorgonen, lokal tid, med att uppmana folk att inte lita på nyhetsmedierna:

"Tro inte på mainstream (bluff) medierna. Vita huset sköts MYCKET BRA. Jag tog över en RÖRA och håller på att fixa till det".

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!