Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Trumps okända krav om dottern Tiffany

Tiffany Trump.
Foto: AP
Marla Maples.
Foto: AP
Donald Trump.
Foto: AP

Donald Trump skulle sluta betala barnbidrag för sin dotter Tiffany när hon fyllde 21 år – eller ännu tidigare om hon gick med i armén. Det stod i äktenskapsförordet som Trump och hans dåvarande fru Marla Maples skrev, avslöjar Vanity Fair.

Nya detaljer om USA:s presidents förhållande med den tidigare skönhetsdrottningen Marla Maples har blivit offentliga. Relationen dem emellan inleddes redan 1989, när Donald Trump fortfarande var gift med Ivana Trump.

Vanity Fair har granskat Donald Trumps äktenskapsförord med Marla Maples från hösten 1993. I dokumentet påstod bland annat Trump att han var miljardär, trots att många värderingar av hans tillgångar enligt experter troligtvis var gravt överdrivna.

Det framgår också att Trump bara skulle ge Maples 1 miljon dollar, motsvarande drygt 9 miljoner kronor, vid en skilsmässa inom fem år och ytterligare 1 miljon för att köpa ett hus.

Väntade på bättre villkor

Dessutom skulle Donald Trump enligt förordet sluta betala barnbidraget på 100 000 dollar, ungefär en miljon kronor, för nyfödda Tiffany när hon fyllde 21.

Om Tiffany innan dess fick ett heltidsjobb, gick med i armén eller Fredskåren skulle bidraget sluta betalas ut redan då.

– Äktenskapsförordet är rigoröst skrivet och visar hur försiktig han var. Han lämnade inget åt slumpen, säger skilsmässoadvokaten Raoul Felder till Vanity Fair.

Men Marla Maples ville väldigt gärna gifta sig med Donald Trump. Enligt Vanity Fair packade hon alltid med sig en bröllopsklänning i fall att Trump skulle vilja gifta sig på studs.

In i det sista försökte Marla Maples få till bättre villkor i äktenskapsförordet. Men förgäves. Bara 24 timmar innan bröllopet skrev hon på det.

Paret gifte sig i december 1993 i Plaza-hotellet i New York. Bland gästerna fanns bland annat O.J. Simpson.

Hade affär med livvakt

Efter en skandal 1996 då National Enquirer avslöjade att Maples hade haft en affär med en av Trumps livvakter började förhållandet spricka, även om alla inblandade förnekade affären.

Trump och Maples separerade året därpå och skilde sig 1999. Efter det flyttade Marla Maples till Kalifornien med Tiffany.

I dag är Tiffany bland annat sångerska och influencer. Hon stöder sin far politiskt och har setts umgås med USA:s kändiselit.

I maj besökte Tiffany den glamorösa filmfestivalen i Cannes med sin pojkvän Michael Boulos. En resa som kostade de amerikanska skattebetalarna nästan 200 000 kronor.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.