Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Trumps nya roll – är överens med partiet

Rättegången hålls den 8 februari och då får vi veta mer om Donald Trumps framtid.
Donald Trump.
Foto: MANUEL BALCE CENETA / AP TT NYHETSBYRÅN
Kevin McCarthy, republikanernas ledare i representanthuset.
Foto: J. SCOTT APPLEWHITE / AP TT NYHETSBYRÅN

Donald Trump kommer att göra allt han kan för att hjälpa republikanerna vinna tillbaka kongressen i nästa års val.

Den före detta presidenten är överens med republikan-toppen Kevin McCarthy efter mötet tidigare i veckan, rapporterar CBS.

Kevin McCarthy, republikanernas ledare i representanthuset, var mycket kritisk mot Donald Trump efter stormningen av kongressen. McCarthy ansåg att Trump delvis var ansvarig för det som hände, även om han senare sade att presidenten inte hade provocerat fram attacken, och att han borde ha gjort mer för att stoppa våldet som kostade flera människor livet.

Men när McCarthy träffade Donald Trump i ex-presidentens hem på Mar-a-Lago i Florida under torsdagen var det andra tongångar.

”Nummer ett är att ta tillbaka representanthuset 2022”

Trumps organisation Save America har beskrivit mötet som ”mycket bra och hjärtligt”. Det som diskuterades var bland annat republikanernas stora politiska mål för nästa år.

”Nummer ett är att ta tillbaka representanthuset 2022. President Trump har gått med på att samarbeta med McCarthy och hjälpa till att åstadkomma en majoritet för republikanerna i representanthuset. De samarbetade mycket bra i det senaste valet. Nu gör de det igen och jobbet har redan påbörjats”, meddelade Save America i ett pressmeddelande.

”President Trump är fast besluten att hjälpa till”

McCarthy skickade ut ett eget pressmeddelande efter mötet.

”President Trump är fast besluten att hjälpa till att få republikaner valda till representanthuset och senaten 2022”, löd en del av McCarthys pressmeddelande.

Det finns djupa splittringar inom partiet sedan flera republikanska toppnamn röstade för att ställa Trump inför riksrätt. Riksrättsprocessen mot Donald Trump kommer att inledas i senaten den 8 februari. 

McCarthy hoppas att mötet med Trump ska hjälpa till att ena både partiet och landet.

”En enad konservativ rörelse kommer att stärka bandet mellan våra medborgare”, skriver McCarthy i pressmeddelandet.

Trump sista tal: ”Vi kommer tillbaka i någon form”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.