Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Trumps nya drag:
En insatsstyrka

Donald Trump vill få in mer affärstänk i Vita huset.
Foto: REX / SHUTTERSTOCK
Det hoppas han kunna få från svärsonen Jared Kushner.
Foto: Polaris

Den gångna veckan var ingen hit för president Trump med flera bakslag, där bland annat hans hälsoreform fick se sig slagen.

Men med hjälp av svärsonen Jared Kushner har han nu planer på att vända allt, skriver Washington Post.

Knepet? En ny organisation inom Vita huset med målet att ta bort en del byråkrati.

Enligt Washington Post har president Donald Trump nu långt gångna planer på en speciell organisation inom Vita huset. Planen är att stjäla idéer från affärsvärlden och eventuellt privatisera vissa statliga funktioner.

Organisationen ska heta "The White House Office of American Innovation", eller Vita husets avdelning för amerikansk innovation. Högsta hönset inom avdelningen ska vara Jared Kushner, 36, Trumps svärson och rådgivare.

Ses internt som en SWAT-grupp

Kushner är gift med Ivanka Trump och de fick nyligen kritik båda kritik från Donald Trump angående en resa de gjorde till Aspen, Colorado, just när Trumps hälsoreform stod på spel.


LÄS MER: Trumps ilska efter semesterbilderna på dottern


Washington Post skriver vidare att Kushner ska vara rapportera direkt till Donald Trump och att hans team ses internt som en SWAT-grupp av konsulter.

"Före deadline och under budget"

Vilka som ska göra Jared Kushner sällskap i teamet är än så länge oklart, men Washington Post skriver att gruppen kommer vara fylld av tidigare affärstoppar. Gruppen ska ha ett tydligt mål: Fräscha idéer till Vita huset.

– Alla amerikaner, oavsett politisk åskådning, erkänner att landets styre har stått stilla och det har hindrat vår möjlighet att fungera korrekt, säger Trump till Washington Post och fortsätter:

– Jag lovade det amerikanska folket att jag skulle få resultat och överföra min "före deadline och under budget"-mentalitet till regeringen.

Enligt Washington Post innebär Kushners nya team ytterliga inflytande för Trumps svärson. Han har sedan tidigare en position som "skuggdiplomat", skriver tidningen, där han är huvudrådgivare till Trump kring frågor gällande Kina, Mexiko, Canada och Mellanöstern.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.