Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Trumps nya attack mot medier: Vill införa pokal

Donald Trump.
Foto: KEVIN DIETSCH / ZUMAPRESS.COM/IBL ZUMA PRESS
Donald Trump.
Foto: PABLO MARTINEZ MONSIVAIS / AP TT NYHETSBYRÅN

NEW YORK. Donald Trumps krig mot medierna fortsätter.

Senaste nytt: En tävling för att utse den oärligaste nyhetsförmedlaren.  

– Vinnaren får en fake news-trofé, skriver presidenten på Twitter.

President Trump är tillbaka i Vita huset efter ledigheten i Palm Beach – uppenbarligen redo för en ny rond mot de amerikanska medierna.

Under morgonen twittrade han ironiskt att det borde finnas en tävling för att avgöra vilken av nyhetskanalerna som är den ”mest oärliga, korrupta och/eller förvrängda i sin politiska rapportering av er favoritpresident (mig)”. 

– De är alla dåliga. Vinnare får ta emot FAKE NEWS TROPHY, skriver Trump.

Han nämner särskilt CNN medan Fox News ska lämnas utanför tävlingen, enligt presidentens egna regler.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/935147410472480769

Trump: "Ingen bryr sig om MSNBC"

Konservativa och republikanvänliga Fox News tillhör de kanaler som har haft de mest positiva nyheterna om Trump och har tidigare hyllats av presidenten som hans favorit. 

Även MSNBC:s program "Morning Joe" fick sig en släng av sleven under måndagen när Trump skrev att den goda nyheten är att "deras tittarsiffror är usla och att ingen bryr sig".

Trump har uttryckt sin ilska mot medierna sedan hans först meddelade att han skulle försöka bli president och har konsekvent talat om publiceringar som inte gynnat honom som ”fake news”. Just CNN har ofta hamnat i skottgluggen, som i somras när Trump retweetade en tecknad bild på en CNN-reporter som blir påkörd av ett tåg och en film där han slår en person med en CNN-logga.  

CNN:s kaxiga tweet till Trump

I lördags twittrade Trump att CNN var dåliga representanter för USA utomlands. CNN svarade med en uppmärksammad tweet – som snabbt fick nästan tre gånger så många gilla-markeringar som Trumps post.

– Det är inte CNN:s jobb att representera USA till världen. Det är ditt jobb. Vårt jobb är att rapportera nyheterna.

https://twitter.com/CNNPR/status/934559957713932290

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.