Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Trumps nya angrepp på Ilhan Omar: ”Hur gör ditt land?”

Senaste nytt i Expressen TV.
Donald Trump på tisdagens valmöte i Moon Township, Pennsylvania.Foto: DAVID MAXWELL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Ilhan Omar sitter i representanthuset för Demokraterna.Foto: MICHAEL REYNOLDS / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Mycket folk var på plats under Trumps kampanjmöte inatt.Foto: DAVID MAXWELL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Donald Trump har åter gått till angrepp mot kongressledamoten Ilhan Omar och antyder att hon inte är amerikan.

– Hon säger till oss hur vi ska styra vårt land. Hur gjorde du där du kommer ifrån? Hur gör ditt land? sa Trump, på ett valmöte.

Omar svarade snabbt att Trump själv styr landet som ett barn.

President Donald Trump höll på tisdagskvällen ett valmöte i den amerikanska delstaten Pennsylvania. Inför sina anhängare gick han till nytt angrepp mot Demokraternas kongressledamot Ilhan Omar och hennes ursprung i Somalia

– Vi kommer at vinna Minnesota på grund av henne, sägs det. Hon säger till oss hur vi ska styra vårt land. Hur gjorde du där du kommer ifrån? Hur gör ditt land? sa Donald Trump, enligt Politico.

Svaret från Ilhan Omar: ”Det här är mitt land”

Ilhan Omar kom som flykting till USA när hon var barn och blev då amerikansk medborgare. Donald Trump har tidigare fått kritik för sina kommentarer om henne och andra kvinnliga kongressledamöter med med invandrarbakgrund, som han uppmanat ”åka tillbaka dit de kommer ifrån”.

https://twitter.com/IlhanMN/status/1308579169081540608

Svaret från Ilhan Omar kom den här gången snabbt. På Twitter kritiserar hon presidenten och menar att han själv styr landet som ett barn.

”Först och främst, det här är mitt land och jag är ledamot i representanthuset som ställde dig inför riksrätt”, skriver hon på Twitter.

”För det andra, jag flydde från inbördeskrig när jag var åtta år. En åttaåring styr inte ett land, även om du styr ditt land som en”, fortsätter hon.

Trump om höga dödstalen: ”Synd”

På tisdagen gick dödstalet till följd av coronaviruset i USA över 200 000 och president Trump frågades ut av journalister om antalet döda.

– Jo, jag tycker att det är synd, svarade han, enligt CNN, och lade sedan återigen skulden på Kina.

– Det är hemskt, det borde aldrig ha hänt. Kina lät det här hända, kom i håg det, säger han.

KD-politikern om Donalds Trumps samtal.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.