Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Trumps nya angrepp mot Londons borgmästare

Foto: ALASTAIR GRANT / AP TT NYHETSBYRÅN
Donald Trump. Foto: PABLO MARTINEZ MONSIVAIS / AP TT NYHETSBYRÅN

Den amerikanske presidenten Donald Trump har gått till nytt angrepp mot Londonsborgmästare Sadiq Khan.

– Patetisk ursäkt av Londons borgmästare, skriver presidenten på Twitter.

Storbritanniens premiärminister Theresa May backar borgmästare Khan.

– Sadiq gör ett bra jobb, säger May till Daily Mail.

Det hela började när när den amerikanske presidenten Donald Trump kritiserade Londons borgmästare Sadiq Khan när han försäkrade Londonborna om att "det inte finns någon anledning att vara orolig" efter lördagens terrorattack på London Bridge i Storbritannien. 

Presidenten twittrade under söndagen om dödsantalet i Londonattacken och refererade siffrorna till borgmästarens uttalande om att "det inte finns några skäl att vara orolig".

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/871328428963901440

"Patetisk ursäkt"

På måndagen twittrade Trump ännu en gång och skrev att det är en "patetisk ursäkt av Londons borgmästare Sadiq Khan som behövde tänka fort på hans "ingen anledning att vara orolig"-kommentar. Massmedia jobbar hårt för att sälja in det!"

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/871725780535062528

Men hela kommentaren från borgmästaren verkar Trump ha bortsett från, då Khan ska ha sagt kommentaren mot bakgrund av den extra polisiära närvaron som just nu råder i London, för att ge folket extra skydd. Det skriver brittiska Metro.

Borgmästaren själv har valt att inte besvara den amerikanske presidenten på Twitter, utan kommenterar det hela via en talesperson som att Trump är "dåligt informerad" och att Khan "var för upptagen" på dagen för att informera Trump om vad som är rätt i sammanhanget.

Theresa May försvarar borgmästare Khan

Storbritanniens premiärminister Theresa May har under måndagen gått ut och tagit Khan i försvar efter Donald Trumps Twitter-påhopp. 

– Jag är väldigt tydlig med att Sadiq gör ett bra jobb som Londons borgmästare, vi jobbar med honom och vi jobbar tillsammans. Det är viktigt att den centrala regeringen, Londons borgmästare och hans tjänstemän jobbar tillsammans för att säkerställa att vi svarar på attacken och tittar på det jobb som polisen kommer göra i att ge extra skydd och säkerhet till allmänheten, säger Theresa May till Daily Mail.