Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Trumps lojala rådgivare – gift med en Trumphatare

Kellyanne Conway ledde Trumps valkampanj 2016.Foto: SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK
Hon är en av hans mest lojala politiska rådgivare.Foto: SOPA IMAGES / SIPAUSA TT NYHETSBYRÅN

Kellyanne Conway är en av Donald Trumps närmaste politiska rådgivare. Hennes man George Conway är en av hans mest aktiva motståndare.

Deras olika åsikter återspeglar det politiska läget i USA – Trumpväljarna mot dem som är emot presidenten.

Kellyanne Conway var kampanjchef under Donald Trumps valkampanj 2016 och nu är hon hans lojala rådgivare, som ofta ställer upp i intervjuer för Trumps räkning. 

Hennes man, George Conway har använt termer som ”hjäntvättad” och ”lider av Stockholmsyndromet” i sin beskrivning av sin frus arbete.

Han har tillsammans med ett flertal andra republikaner startat The Lincoln Projekt, ett projekt för att besegra Trump i valet 2020. På projektets hemsida står att Trump och trumpism ”är ett tydlig och närvarande hot mot konstitutionen och vår republik”.

Många frågar sig hur paret kan leva under samma tak och menar att deras relation återspeglar det polariserade USA.

Det var George Conway som presenterade Donald Trump för sin fru, när paret bodde i Trump tower i New York. Paret gifte sig 2001 och har fyra barn. När Donald Trump valdes som president sa han att han både stöttade sin fru och presidenten. Men så småningom har deras olika åsikter kommit fram mer och mer.

Kellyanne Conway med sin make George ConwayFoto: MATT ROURKE / AP TT NYHETSBYRÅN

Flitig på Twitter

Advokaten George Conway är en konservativ republikan och enligt New York Times håller de troligtvis med varandra i politiska frågor. Det är just Donald Trump han har problem med.

Han kritiserar ofta presidenten på bland annat Twitter och i opinionsartiklar. Han har kallat presidenten för kriminell, rasist och en patalogisk lögnare.

I en intervju med The Washington post har han sagt att han tweetar för att kunna släppa det och gå vidare. Och för att inte ta ut det på sin fru.

Donald Trump har svarat och anklagat George Conway för att vara avundsjuk på sin frus framgång och en ”make från helvetet”.

Kellyanne Conway brukar inte kommentera sin mans uttallanden, men har sagt i en intervju med The Washington Post att hans kritiserande av presidenten är respektlöst mot henne.

Raziel, 20, är Donald Trumps drömväljare

Nina Svanberg har träffat en ung kvinna i Los Angeles som röstar på Trump.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.