Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Trumps lögn om Melanias relation till Kim Jong-Un

USA:s president berättade bland annat om sina samtal med Kina.
Donald Trump drog flera lögner under G7-mötet i Frankrike, enligt CNN. Foto: MARKUS SCHREIBER / AP TT NYHETSBYRÅN
Bland annat påstod presidenten att hans fru hade lärt känna Nordkoreas ledare Kim Jong-Un – som hon aldrig träffat. Foto: ANDREW HARNIK / AP TT NYHETSBYRÅN
Nordkoreas ledare Kim Jong-Un. Foto: KCNA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Donald Trump hävdade att hans fru Melania har lärt känna Nordkoreas diktator Kim Jong-Un. 

En ren lögn, menar journalisten Jim Sciutto. 

CNN-ankaret har redovisat ”en parad av lögner” som den amerikanska presidenten drog under G7-mötet i Frankrike. 

USA:s president Donald Trump har tidigare hyllat Nordkoreas ledare Kim Jong-Un och beskrivit som en ”bra ledare”. 

Tidigare i somras valde han att hålla ledaren om ryggen efter att Nordkorea genomfört nya missiltester. Trump har sedermera uppgett att han mottagit ett ”väldigt vackert brev” som förklaring till missiltesterna. 

Under G7-mötet, som hölls i franska Biarritz den gångna veckan fortsatte hyllningarna, och Donald Trump berättade om sin frus relation till Kim Jong-Un. Han hävdade:  

– Presidentfrun har lärt känna Kim Jong-Un och jag tror hon håller med om att han är en man med ett land som har utomordentlig potential. 

Trumps lögn om Melania och Kim Jong-Un

Det var en av många lögner som Trump drog under G7-mötet, menar CNN-journalisten Jim Sciutto som i ett inslag listar en ”parad av lögner” från den amerikanska presidenten. 

– Kanske minns du inte när presidentfrun träffade Kim Jong-Un. Det är för att hon inte har träffat Nordkoreas ledare, säger ankaret i inslaget. 

Donald Trump drog flera lögner under G7-mötet i Frankrike, enligt CNN.Foto: I-IMAGES / POLARIS / I-IMAGES / POLARIS POLARIS IMAGES

Jim Scuiutto läser därefter upp en kommentar från Vita husets pressekreterare Stephanie Grisham, gällande relationen mellan Melania Trump och Kim Jong-Un. 

– President Trump anförtror sin hustru i många frågor, inklusive detaljerade delar av hans starka relation till ordförande Kim, och även om presidentfrun inte har träffat honom så känner presidenten att hon har lärt känna honom, säger hon i uttalandet. 

Donald Trumps lögner under G7-mötet i Biarritz

Jim Scuiutto avslutar inslaget med att konstatera att lögner från Donald Trump ”händer ofta”, men tillägger: 

– Följden av felaktigheter, vilseledande uttalanden och i många fall rena felaktigheter i dag var verkligen anmärkningsvärt.

Donald Trumps andra lögner under G7-mötet

Lögnen om Kina

Handelskriget mellan USA och Kina har blivit en lång och utdragen historia. Men på Donald Trump lät det som att ett genombrott var nära. Under G7 uppgav nämligen presidenten att Kina hört av sig och att det gjorts ”flera samtal” på hög nivå. 

Kinas utrikesdepartement har dock uppgett att de inte känner till några samtal – och ingen inom regeringen har uppgett att de varit med i något telefonsamtal. 

Jim Scuiutto menar att Vita husets enda bevis är ett allmänt uttalande – däremot inget telefonsamtal. 

 

Lögnen om klimatkonferensen

Donald Trump fick frågan om varför han inte deltog i klimatkonferensen under G7 – och svarade att han skulle gå på ”nästa session”.

Men det fanns ingen nästa session – och i en kommentar angående Trumps frånvaro säger Vita huset: 

– Presidenten hade schemalagda möten med Tyskland och Indien, så en representant för Trumpadministrationen deltog i stället. 

Men enlig CNN deltog både Tysklands och Indiens ledare under mötet om klimatförändringarna.

Källa: CNN

Håll koll på de senaste ekonominyheterna.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.