Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Trumps kommentar om protesterna

Nu kommenterar Donald Trump de världsomspännande protesterna.Foto: Rex/Shutterstock / REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
Hundratusentals marscherade i går världen över för att manifestera sitt missnöje med Donald Trump.Foto: Marcus Yam / LOS ANGELES TIMES / POLARIS POLARIS IMAGES
Varför röstade inte de här människorna, frågar sig Trump på Twitter.Foto: Scout Tufankjian / POLARIS POLARIS IMAGES
Hundratusentals protesterade.Foto: Nigel Dickinson / POLARIS POLARIS IMAGES

Han kastades rakt in i den utrikespolitiska hetluften på sin tredje dag som president.

Under söndagskvällen talade Donald Trump och Benjamin Netanyahu i telefon – och diskuterade både Iran och Israel-Palestinafrågan.

Nu har den israeliske premiärministern fått en officiell inbjudan till Vita huset.

Den nytillträdde amerikanske presidenten tog sig an några av sina utrikespolitiska utmaningar när han på söndagskvällen hade ett telefonmöte med Israels premiärminister Benjamin Netanyahu för att diskutera några av de mest svårlösta pågående kriserna i världen.

Konversationen var "väldigt varm" enligt israeliska källor rapporterar tidningen Haaretz.

"De två ledarna diskuterade kärnkraftsavtalet med Iran, fredsprocessen med palestinierna och andra ämnen" skriver den israeliska regeringen i ett pressmeddelande.

Hundratusentals manifesterade sitt missnöje med Donald Trump.Foto: Scout Tufankjian / POLARIS POLARIS IMAGES

Samtidigt meddelade de att Donald Trump bjudit in Netanyahu till Vita huset i februari.

Vita huset betonade att USA ser ett nära samarbete med Israel.

"Presidenten försäkrade sitt åtagande angående den israeliska säkerheten och betonade att en prioritet är att bekämpa IS och andra radikala islamiska terrorgrupper." skriver Vita huset i ett pressmeddelande.

Trump om kvinnomarschen

Tidigare under söndagen kommenterade Donald Trump att miljoner människor över hela världen deltog i olika kvinnomarscher under lördagen, där de även visade sitt missnöje med att Donald Trump installerats som ny president i USA.

"Tittade på protesterna i går, men hade vi inte just ett val? Varför röstade inte de här människorna? Kändisarna skadar saken svårt." skriver han på Twitter.

 

 

 

 

Ett par timmar senare fortsatte han:

"Fredfulla protester är ett kännetecken för vår demokrati. Även om jag inte alltid håller med, värnar jag människors rätt att uttrycka sina åsikter."

 

 

 

 

Vägrade kommentera på presskonferens

Vita husets nytillträdde pressekreterare Sean Spicer vägrade under nattens första presskonferens att ta upp eller svara på frågor gällande protesterna som i Washington lockade omkring en halv miljon människor.

Sedan han tillträdde som president har Trump ägnat mycket tid åt att försvara hur många människor det var som egentligen följde honom sväras in som president. På presskonferensen skällde Spicer ut medier för att ge en felaktig bild av hur många personer det var som tittade på hans installation i Washington.

Trump forsätter nu på samma linje och tar upp siffrorna för hur många som följde installationen via tv.

"Wow, tv-siffrorna kom just: 31 miljoner människor tittade på installationen, 11 miljoner fler är de väldigt bra siffrorna från för fyra år sedan" skriver han på Twitter.

 

 

 

 

Mätinstitutet Nielsen har undersökt hur många amerikanska hushåll som historiskt sett har tittat på presidentinstallationen.

Sett till procentandel av amerikanska hushåll som med tv som uppgett att de tittat på installationen leder Ronald Reagan. 37 procent av amerikanska hushåll med tv tittade på hans första presidentinstallation 1981. Detta är att jämföra med President Obamas första installation 2009 då 25,5 procent av hushållen tittade.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.