Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Trumps jätteköp: Priset på Melanias ring avslöjat

Melania Trumps liv, karriär och engagemang.
Melania Trump förlovade sig med Donald 2004, efter att paret dejtat i sex år. Foto: MICHAEL REYNOLDS / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Donald Trumps dotter Ivanka Trump. Foto: NOUSHAD THEKKAYIL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

När Donald Trump friar gör han det ordentligt. 

Det kan man konstatera efter att priset på den förlovningsring som han friade till Melania Trump med nu har avslöjats. 

Diamanten kostade hiskeliga 28 miljoner kronor – och sedan uppgraderades den.

När Donald Trump gick ner på knä för att fria till Melania Trump var det för tredje gången han ställde frågan. Tidigare hade han varit gift med först Ivana Trump i 15 år och efter det Marla Maples i sex år. 

Och det var när fastighetsmagnaten låg i skilsmässa med Marla Marples som han för första gången träffade Melania på en fest under modeveckan i New York 1998. Paret dejtade i sex år, innan han till slut ställde frågan. Och det var ingen dålig diamant i asken. 

Ringen som Melania Trump fick i förlovningspresent är i dag värd omkring 28 miljoner kronor.Foto: John Chapple/REX/IBL / Rex Features [downloaded]

Brittiska tidningen Express har pratat med diamantexperten Tobias Kormind, som säger att diamantringen var värd cirka 2 miljoner dollar, motsvarande 28 miljoner kronor. 

– När Melania Trump förlovade sig 2005 köpte Donald Trump en 15 karat ”D flawless” diamantring med emeraldslipning från Graff, som i dag har ett värde på tre miljoner dollar, vilket är runt 2,3 miljoner pund, säger Kormind till tidningen. 

”D flawless” är en beteckning på färg och kvalitet på diamanten, där D indikerar att den är färglös och flawless innebär att diamanten är nästintill perfekt – och därmed oerhört ovanlig. 

Ivanka Trumps ring har flera likheter

Köpet väckte en hel del uppmärksamhet:

– Vid den tidpunkten skapade Trump rubriker efter att han påstått att han fått 50 procent rabatt. Graff svarade senare att ”vi säljer inte produkter för publicitetsvärdet”. 

På parets 10-åriga bröllopsdag uppdaterade Donald Trump ringen med en 25 Karat diamant från samma företag, och det är den ringen som Melania har på sig på Vita husets officiella porträtt. Enligt Kormind har den ett värde på 3,5 miljoner dollar – motsvarande 33 miljoner kronor. 

Ivanka Trumps förlovningsring är slående lik Melanias – men desto billigare.Foto: PACIFICCOASTNEWS / STELLA PICTURES PACIFICCOASTNEWS

Tidningen har också jämfört ringen med den som Trumps dotter Ivanka Trump fick av dåvarande pojkvännen Jared Kushner. Och ringarna har flera likheter – men värdet skiljer sig avsevärt från varandra, säger Kormind till tidningen Express. 

– När hon förlovade sig med Jared Kushner fick Ivanka Trump en 5,22 Karat ”D flawless” diamant med en kuddformad slipning på ett diamantsmycka band, som jag bedömer är värd ungefär 400 000 pund [motsvarande 4,9 miljoner kronor, reds anm].

Här visar Melania Trump upp det pampiga julpyntet i Vita Huset:

Melania Trump öppnar upp portarna till Vita Huset i julvideon.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.