Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Trumps ilska efter semesterbilderna

Jared Kushner och Ivanka Trump.
Foto: Alex Brandon / AP / TT
Donald Trump ska inte ha tagit semesterresan med ro, enligt CNN.
Foto: POLARIS / IBL

Medan president Donald Trump slet hårt i Washington för att få i genom sin sjukvårdsreform tog hans svärson och chefsrådgivare Jared Kushner det desto lugnare i fashionabla skidorten Aspen i Colorado.

Något som ska ha retat upp Trump, enligt CNN:s källor.

Det gick inget vidare för Donald Trump att få i genom sin sjukvårdsreform och samtidigt sopa undan Obamacare. Och det är en prestigeförlust med tanke på att det var ett av hans tyngsta löften under valet 2016.

Medan Donald Trump och hans stab har kämpat hårt i Washington de senaste dagarna för att få ett positivt resultat och kunna driva i genom reform så har hans svärson och chefsrådgivare Jared Kushner tillbringat den mesta tiden med sin hustru Ivanka Trump.https://www.instagram.com/p/BR6DlEqgdEj/

På skidtur i Colorado

På skidsemester i snöidyllen Aspen i Colorado.

Där höll sig Kushner och Ivanka Trump under torsdagen då president Donald Trump fick skjuta fram omröstningen om sjukvårdsreformen till fredagen. Paparazzo-fotografer fångade paret som tog sköna promenader och njöt av glasstrutar med sina tre barn mellan åken nerför pisterna.

Donald Trumps dotter, Ivanka Trump.
Foto: Rex / Shutterstock

Därför blev Trump irriterad

Detta ska enligt CNN:s källor ha retat Donald Trump eftersom han hade behövt all tänkbar hjälp under en av hans största ödesveckor hittills som president. På en rak fråga förnekar en talesperson för Vita huset att presidenten utryckt frustration över att Kushner inte varit närvarande i Washington förrän på fredagen.

Då tvingades republikanernas talman Paul Ryan dra tillbaka förslaget till sjukvårdsreform utan att det röstades i genom.

Det är fortfarande oklart vilken roll Jared Kushner har i Donald Trumps laguppställning eftersom han saknar bakgrund i Washington.

Så sent som i tisdags poserade Jared Kushner på en Instagram-bild som Lara Trump (gift med Donald Trumps son Eric) tog på honom och Ivanka Trump i den gnistrande vita bergsmiljön i Colorado.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.