Donald Trump. Foto: RON SACHS / CNP / POLARIS/IBL POLARISDonald Trump. Foto: RON SACHS / CNP / POLARIS/IBL POLARIS
Donald Trump. Foto: RON SACHS / CNP / POLARIS/IBL POLARIS
Skandalboken "Fire and Fury: Inside the Trump White house". Foto: RAY TANG / ZUMAPRESS.COM/IBL ZUMA PRESSSkandalboken "Fire and Fury: Inside the Trump White house". Foto: RAY TANG / ZUMAPRESS.COM/IBL ZUMA PRESS
Skandalboken "Fire and Fury: Inside the Trump White house". Foto: RAY TANG / ZUMAPRESS.COM/IBL ZUMA PRESS
Författaren Michael Wolff. Foto: ANNA GORDON / ANNA GORDON / EYEVINE/IBL EYEVINEFörfattaren Michael Wolff. Foto: ANNA GORDON / ANNA GORDON / EYEVINE/IBL EYEVINE
Författaren Michael Wolff. Foto: ANNA GORDON / ANNA GORDON / EYEVINE/IBL EYEVINE

Trumps hårda ord om skandalförfattaren

Publicerad

Donald Trump går till attack mot Michael Wolff, författaren till skandalboken "Fire and Fury: Inside the Trump White House".

På Twitter kallar han Wolff för "rubbad".

5 januari släpptes boken om Trumps första år i Vita huset. I boken, med namnet "Fire and Fury: Inside the Trump White House", medverkar Trumps tidigare chefsstrateg Steve Bannon som riktar flera anklagelser mot Trump och hans kansli.

Tidigare har Trump uttryckt att Steve Bannon förlorat förståndet och att boken är falsk.

Sover inte med Melania

I boken påstås det att Trump aldrig ville – eller själv trodde – att han skulle bli president. Dessutom menar Bannon att preidentdottern Ivanka Trump siktar in sig på presidentposten. 

Även äktenskapet med ex-modellen Melania utmålas som olyckligt. De två ska inte dela sovrum och verkar inte spendera särskilt mycket tid tillsammans. På valdagen, då Trump vann mot Hillary Clinton, ska hans hustru börjat gråta och vid installationsceremonin ska de haft ett häftigt bråk.

 

LÄS MER: Boken avslöjar nya detaljer om Trumps äktenskap

 

Boken berättar också om det omtalade mötet i juni 2016 som Donald Trumps son, Donald Trump Jr ordnade med en rysk advokat för att han ville se om advokaten hade skadlig information om Hillary Clinton.

"Rubbad"

Boken är skriven av journalisten och författaren Michael Wolff och nu går Trump till attack mot Wolff på Twitter. Utöver att sedvanligt hacka på "fejkmedia" antyder Trump att författaren är knäpp.

"Så mycket fejknyheter som blir rapporterade. De försöker inte ens få de rätt, eller korrigerar när de har fel. De marknadsför fejkboken av den rubbade författaren, som medvetet skriver falsk information".

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/952301373479104512
Relaterade ämnen
Karin Selåker Hangasmaa
Karin Selåker Hangasmaa

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


öda

Till Expressens startsida

Mest läst i dag