Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Trumps sista hämnd – innan han lämnar

Trumps uppmaning till sina fans i viktiga valet
Donald Trump uppges ha siktet inställt på presidentvalet 2024.
Foto: PATRICK SEMANSKY / AP TT NYHETSBYRÅN
USA:s blivande president Joe Biden.
Foto: CAROLYN KASTER / AP TT NYHETSBYRÅN

USA:s president Donald Trump har ännu inte erkänt sig besegrad i höstens val.

Men enligt källor nära presidenten har han redan nu börjat planera sin kampanj inför nästa presidentval 2024, rapporterar The Daily Beast.

En kampanj han kan komma att utannonsera under Bidens installationsceremoni som hämnd för valförlusten.

Under lördagen fortsatte Trump att twittra ut sina anklagelser mot Demokraterna om påstått valfusk.

”Rösterna i Pennsylvania var RIGGADE. I alla andra swingstater också”, skriver han.

Enligt källor till Daily Beast undersöker Trump nu möjligheterna för att återta Vita huset i nästkommande presidentval 2024. Något som han kan komma att utannonsera till allmänheten samtidigt som Joe Biden svärs in som USA:s 46:e president nästa år.

Källorna uppger även att Trumps medarbetare börjat kontakta tänkbara donatorer för att säkerställa att det finns tillräckligt med stöd för en valkampanj.

”Om du gör det”

I torsdags rapporterade Bloomberg att Trump delgivit sina planer för 2024 till vicepresident Mike Pence, utrikesminister Mike Pompeo och säkerhetsrådgivaren Robert O’Brien vid ett möte i Vita huset.

Pence och Pompeo, som båda har pekats ut som tänkbara republikanska presidentkandidater 2024, ska inte ha kommenterat nyheten men svarat med leenden.

Robert O’Brien ska dock ha gett Trump sitt stöd.

– Om du gör det – tror jag att jag talar för alla i rummet – kommer vi att stå bakom dig till 100 procent, ska ha han ha sagt enligt Bloombergs källor.

Vita huset har ännu inte velat kommentera uppgifterna.

Trump fortsätter förneka verkligheten: Jag vann stort

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.