Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Trumps försvar: "Jag var sarkastisk"

Donald Trump säger nu till Fox News att han missuppfattats.Foto: Evan Vucci/AP/TT
Hillary Clinton använde under sin tid som utrikesminister en privat mejlserver – och raderade 30 000 mejl.Foto: Rhona Wise/EPA/TT

Donald Trump väckte stor uppståndelse när han bad Ryssland hitta de mejl som Hillary Clinton raderat.

Nu försvarar han sig.

– Självklart var jag sarkastisk, säger han till Fox News.

Hillary Clinton har anklagats för att ha skickat hemlig information under sin tid som utrikesminister, då hon använde en privat mejladress. Enligt FBI agerade hon ”extremt vårdslöst” med hemliga uppgifter och raderade drygt 30 000 mejl från sin server.

Republikanernas presidentkandidat Donald Trump tog i går upp mejlskandalen.

– Ryssland, om ni lyssnar! Jag hoppas att ni lyckas hitta de 30 000 mejl som saknas. Jag tror ni kommer bli väl belönade av media, sa han.

Flera tolkade uttalandet som att han uppmuntrade den ryska staten att hacka Clintons server för att få tag i mejlen.

– Självklart var jag sarkastisk, säger Donald Trump till Fox News.Foto: Jake Danna Stevens/AP/TT

Trump säger sig vara missuppfattad

Donald Trump säger nu till Fox News att han missuppfattats. Han menar att han bara var sarkastisk över att många dragit slutsatsen att Ryssland ligger bakom den läcka med 19 000 mejl som visar hur Demokraternas ledning försökt gynna Clinton på bekostnad av Bernie Sanders.

– Självklart var jag sarkastisk. Och de vet ärligt talat inte om det är Ryssland. De har ingen aning om det är Ryssland, om det är Kina, om det är någon annan. Vem vet vem det är? säger han till Fox News.

– Men du har 33 000 raderade mejl och det verkliga problemet är vad som sades i dessa mejl från Demokratiska nationella kommittén. Det är skamligt. De talar om religion, de talar om ras, de pratar om alla möjliga saker inklusive kvinnor. Vad de sa i dessa mejl är en skam och de försöker bara att avleda från det.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.