Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hyllningarna till Kristen Welker efter Trumps hån

Se utdraget från presidentvalsdebatten i natt där Joe Biden gick till attack mot Donald Trumps agerande vid den mexikanska gränsen.
Kristen Welker, 44, är journalisten som ska vara moderator för nattens presidentvalsdebatt mellan Donald Trump och Joe biden.Foto: AP / AP TT NYHETSBYRÅN
Donald Trump har öst förolämpningar mot Kristen Welker som ska vara moderator för nattens debatt.Foto: JULIO CORTEZ / AP TT NYHETSBYRÅN

Donald Trump har dömde ut henne på förhand och låtit förolämpningarna hagla. 

Men moderatorn Kristen Welker, 44, hyllas för sin insats under debatten mellan Donald Trump och Joe Biden. 

”Kristen Welker gör ett utmärkt jobb, som väntat”, twittrar CNN-profilen Jake Tapper, och under debatten fick hon dessutom beröm – av Trump.

Den senaste presidentvalsdebatten blev en katastrof för tv-tittarna. President Donald Trump höjde rösten och avbröt den demokratiske utmanaren Joe Biden gång på gång. 

Moderatorn Chris Wallace tvingades uppmana presidenten att respektera motståndarens rätt att tala, och Joe Biden bad Trump ”hålla käften”. Efteråt kritiserades Wallace för att ha tappat kontrollen över hela debatten. 

I nattens finaldebatt har NBC-ankaret Kristen Welker fått uppdraget som moderator.

Redan på förhand har hon dömts ut av Donald Trump. 

Washington Post har radat upp angrepp han riktat mot henne de senaste dagarna. Förutom att han kallat journalisten ”korrumperad”, ”katastrof” och ”radikal vänsterdemokrat”, har han anklagat henne för att vara en ”hemlig liberal” under en tv-sändning, vilket fick Welkers kollega att ropa till Trump att ”det där är inte sant”. 

”Gör ett utmärkt jobb”

Under nattens debatt lyckades Welker hålla debattörerna i schack mycket bättre än vad Wallace lyckades med (även om både Trump och Biden inledningsvis var mycket mindre konfrontativa jämfört med förra vändan), och Welker hyllades på flera håll. 

”Kristen Welker gör ett utmärkt jobb, som väntat”, twittrar CNN-profilen Jake Tapper och fick medhåll av Siraj Hashmi.

”Kan vi inte bara välja Kristen Welker?”, twittrade han. 

https://twitter.com/SirajAHashmi/status/1319454938271973376

Till och med presidenten bjöd på ett erkännande under debatten:

– Så här långt: Jag respekterar sättet du sköter det här på väldigt mycket, måste jag säga, sa Trump till Welker. 

Chris Wallace, som ledde den första debatten, kommenterade debatten så här på Fox News: 

– För det första – jag är avundsjuk. Jag skulle ha velat få möjligheten att moderera den debatten, skriver New York Times som också skriver att Welker var ”artig men bestämd” i sitt agerande.  

https://twitter.com/sunny/status/1319469638368067584https://twitter.com/TaylorRooks/status/1319465104749006848

Se också:

Trumps svar på Bidens angrepp i natt.
Presidentkandidaterna om hanteringen av pandemin.
Donald Trump höll massmöte i Janesville, Wisconsin.
Presidenten blev irriterad på CBS 60 minutes programledare Lesley Stahl under en intervju i Vita huset.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.