Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Trumps felsägning: Kallade Apples vd för ”Tim Apple”

Tim Cook, vd för Apple, förklarar för Donald Trump vad han heter under ett möte i Vita huset.Foto: MANUEL BALCE CENETA / AP TT NYHETSBYRÅN

Nu har Donald Trump snurrat till det igen.

Under ett möte om teknikutbildning och jobb i Vita huset kallade den amerikanske presidenten Apples vd för ”Tim Apple” – i stället för Tim Cook som hans korrekta namn. 

Under onsdagen var Donald Trump och Apple-vd:n Tim Cook med i en gemensam panel i Vita huset. 

Panelen diskuterade bland annat teknikutbildning och jobbmöjligheter. 

När den amerikanske presidenten skulle rikta ett tack till Tim Cook gick det inte som Trump hade tänkt sig, och hans tunga slant rejält. 

”Det uppskattar vi, Tim Apple”

– Människor som Tim, du expanderar överallt och gör saker som jag verkligen ville att du skulle göra från första början. Jag brukade säga, ”Tim, du borde börja göra det här borta”, och det har du verkligen gjort. Du har verkligen investerat i vårt land och det uppskattar vi väldigt mycket, Tim Apple.

Trumps felsägning har naturligtvis uppmärksammats ordentligt på sociala medier. 

På Twitter har någon gjort en jämförelse med Microsofts vd Bill Gates och följdriktigt valt att benämna honom ”Bill Microsoft”. 

 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.