Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Trumps comeback – planerar sin hämnd

Här jämnas Trumps hotell med marken
Donald Trump kommer att tala vid konferensen CPAC den 28 februari. Arkivbild.
Foto: CAROLYN KASTER / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: EVAN VUCCI / AP TT NYHETSBYRÅN

Det har varit ovanligt tyst från USA:s tidigare president Donald Trump.

Men i slutet av nästa vecka väntas han bryta tystnaden under ett tal på en konservativ konferens.

Talet kan bli starten för en kandidatur i presidentvalet 2024, enligt The Hill.

Om allt går som planerat kommer Donald Trump att tala den 28 februari på Conservative Political Action Conference, även kallad CPAC, som är en USA:s största konferenser för konservativa politiker.

Källor uppger till AFP att expresidentens tal kommer att kretsa kring det Republikanska partiets framtid, och han väntas även gå till hårt angrepp mot Joe Bidens migrationspolitik.

Kan ställa upp 2024

Talet kan ses som ett led i det löfte Trump gett Republikanska partiet, om att han ska stötta deras kandidater i nästa års mellanårsval. Men framträdandet kan även vara en indikator på att han kommer att ställa upp i presidentvalet 2024.

CPAC är nämligen en konferens som historiskt varit en viktig plattform för framtida republikanska presidentkandidater, enligt The Hill.

– Vid någon tidpunkt måste varje seriöst republikansk presidentkandidat testa sin popularitet och sitt budskap på CPAC. I över 40 år har det varit första stoppet i Republikanska partiets process, säger Bob Heckman, republikansk konsult, till The Hill.

Planerar sin hämnd

Att det varit tyst från Trump betyder inte att expresidenten legat på latsidan. Källor uppger till Politico att Trump planerar sin hämnd på de partikamrater som trotsade honom i riksrättsprocessen.

Bland annat väntas han inom kort träffa tänkbara kandidater att stötta inför mellanårsvalet – kandidater som kommer att ställas mot de republikaner som svikit honom.

Under söndagen kommer Trump få besök av senatorn Lindsey Graham, som fruktar att Trump kommer spä på konflikterna inom partiet.

– Jag är mer orolig för 2022 än jag tidigare varit. Jag vill inte att vi äter våra egna, säger Graham i ett uttalande enligt Politico.

USA-kännaren: ”Inte sett det sista av Trump”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.