Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Trumps attack mot Biden om pengarna: Hus överallt

Pengabråket under nattens presidentvalsdebatt.
Joe Biden och Donald Trump möttes i en sista debatt innan valet.
Foto: MORRY GASH / AP/ TT
Debatten blev civiliserad – men de hårda orden fanns där.
Foto: SHAWN THEW / EPA / TT
Trump anklagar Biden för korruption.
Foto: MORRY GASH / AP/ TT

SALINA, KANSAS. Den sista debatten mellan Donald Trump och Joe Biden.

Efter en försiktig öppning bröt ett pengabråk ut mellan kandidaterna. 

– Vad är det du gömmer? Ryssland betalar dig massor. Vad är det som händer där? säger Biden. 

– Skulle jag lägga en miljon på att kolla upp dig skulle jag hitta massor, säger Donald Trump – och lovade återigen att han ska släppa sina deklarationer.  

Biden till attack mot Trumps agerande vid gränsen.

Under natten mot fredag möttes Donald Trump och Joe Biden i Nashville för den sista debatten inför presidentvalet den 3 november.

NBC:s Kristen Welker modererade debatten, där kandidaterna fick sina mikrofoner avstängda medan den andra personen hade sitt startanförande i varje ämne. 

Efter den inledande coronadiskussionen kom de in på den senaste tidens heta frågor om vem som tagit pengar av vem, under vilka förutsättningar.

Biden slår tillbaka mot Trumps anklagelser

Trump hävdar att Biden fått 3,5 miljoner dollar från Ryssland. 

– Alla mejl, mejlen, de hemska mejlen om pengarna du drar in, du och din familj. Jag tycker du är skyldig det amerikanska folket en ursäkt, sa Trump om uppgifterna om Joe Bidens son Hunter Biden.

I ett av mejlen som Trump hänvisade till kallas Joe Biden för den ”stora mannen”, en titel som Trump motvilligt använde för att beskriva sin rival.

– Du är den ”stora mannen”, tror jag, jag vet inte, kanske är du inte det, men du är den stora mannen tror jag, sa Trump.

Joe Biden nekade dock till Trumps anklagelser.

– Jag har inte tagit ett öre från annat land i mitt liv. Inte Ryssland, inte Kina. Och: Jag har släppt alla mina deklarationer. Du har inte släppt ett enda år. Vad är det du gömmer? Ryssland betalar dig massor, Kina betalar dig massor. Vad är det som händer? 

Trump svarade att han ska släppa deklarationerna – och svarade också på uppgifterna om att han endast betalat 750 dollar i federal skatt:  

– Jag ska göra det, jag vill göra det. Jag frågade mina rådgivare. De sa: Du förbetalade tiotals miljoner dollar. Miljoner och miljoner dollar. Det är värre än att betala. Det kallas att förbetala in skatt. 

– Djupt nere i skatteverket är de ute efter mig. De behandlar mig illa, väldigt orättvis, sa Trump och slog tillbaka:

– Skulle jag lägga en miljon på att kolla på dig skulle jag hitta hur mycket som helst. Du har det väldigt bra, du har hus överallt. 

Enligt CNN:s faktagranskning har dock Biden bara två hus, som båda ligger i Bidens hemstat Delaware: Dels det huset han bor i utanför Wilmington, dels ett sommarhus som Biden köpte 2017 för nästan 24 miljoner kronor efter att ha signerat en bokdeal. 

Trump utlovade vaccin

Dessförinnan hade kandidaterna pratat om coronaviruset, som har präglat hela året och även valrörelsen.

Donald Trump utlovade ett vaccin ”inom några veckor”. 

– Vi kommer ha det innan årsslutet. Det är ingen garanti men jag tror det är klart inom veckor. Vi har militären redo. Så fort det finns klart. 

Se hela debatten:

Presidentkandidaterna möttes i sista tv-clashen inför valet.

Fler klipp från nattens debatt:

Presidentkandidaterna om hanteringen av pandemin.
Trumps svar på Bidens angrepp.

Se också:

Mats Larsson summerar nattens debatt.
Coronaviruset stort ämne när Trump och Biden möttes igen.

Sista presidentvalsdebatten mellan Trump och Biden

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.