Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Trumps advokat: Har bevis som kastar om valresultatet

Rudy Giuliani.
Foto: MATT SLOCUM / AP TT NYHETSBYRÅN
Donald Trump.
Foto: EVAN VUCCI / AP TT NYHETSBYRÅN
Trump.
Foto: SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK

Donald Trumps advokat Rudy Giuliani säger sig ha bevis som kommer att kasta om resultatet i det amerikanska presidentvalet och ge Trump segern.

Samtidigt har administrationen dragit tillbaka anklagelser om valfusk i delstaten Pennsylvania, skriver Washington Post. 

På måndagsmorgonen twittrade Trump igen om att han vunnit valet – ett inlägg som flaggades av Twitter. 

Det var när Rudy Giuliani intervjuades av Fox News som han påstod att Donald Trump i slutänden kommer att vinna i flera av delstaterna där Joe Biden redan har utropats som segrare.

Biden fick 65 000 fler röster än Trump i Pennsylvania och 146 000 fler röster i Michigan, men Giuliani hävdar att hundratusentals röster på Biden kommer att ogiltigförklaras.

– I varenda en av de staterna har vi mer än tillräckligt med dokumenterat ogiltiga valsedlar för att kasta om resultatet, säger Rudy Giuliani.

Giuliani: Hundratusentals röster på Biden kommer att ogiltigförklaras

Giuliani säger att poströsterna är ogiltiga eftersom ”republikaner inte har tillåtits observera” rösträkningsprocessen. Han hävdar också att ”fördärvade maskiner” utplånade miljontals röster på Trump, något som redan har avfärdats av AP och New York Times. 

– I varenda delstat som Trump förlorade knappt vann han egentligen med två-tre procent, säger Giuliani.

Samtidigt rapporterar Washington Post att Trumpadministrationen dragit tillbaka anklagelsen om att republikaner nekats att observera rösträkningen i Pittsburgh och Philadelphia. I en uppdaterad stämningsansökan hävdar man i stället att väljare i områden där Demokraterna fick flest röster ska ha haft möjlighet att rätta till fel på sina inskickade röstsedlar och att det strider mot delstatens lagar. 

På måndagsmorgonen twittrade Donald Trump igen. 

”JAG VANN VALET!”, skrev han i inlägget som flaggats av Twitter. 

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1328200072987893762

LÄS MER:

Trump: Biden vann – för att valet var riggat

LÄS MER:

Trumps anhängare i protest: ”USA! USA!”

LÄS MER:

Skarpa orden till Trump: ”Är galet”

Donald Trumps nya tweet: ”Han vann”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.