Donald Trump. Foto: RON SACHS / CNP / POLARIS POLARIS IMAGES
Donald Trump. Foto: RON SACHS / CNP / POLARIS POLARIS IMAGES

Trumps advokat gav miljon till porrstjärna

Publicerad

En av Donald Trumps advokater ska ha betalat en porrstjärna motsvarande runt 1,2 miljoner kronor för hennes tystnad.

Händelsen påstås ha inträffat en månad före presidentvalet, enligt personer med insyn.

Detta skriver Wall Street Journal under fredagen.

Michael Cohen var under drygt tio år en av toppadvokaterna I Donald Trumps organisation.

Det ska ha varit han som, enligt Wall Street Journal, såg till att pengarna – 130 000 dollar – till porrstjärnan Stephanie Clifford. Detta efter att hennes advokat förhandlat fram ett avtal som inte fick offentliggöras.

Enligt Wall Street Journals uppgifter, som också citeras av bland annat New York Times, ska Cliffords möte med Trump – i sina porrfilmer kallade hon sig Stormy Daniels – ha ägt rum  i juli 2006 efter en golfturnering i Lake Tahoe.

Alltså ett år efter att den amerikanske presidenten gift sig med Melania.

”Förnekar händelsen”

I ett uttalande till Wall Street Journal säger Trumps advokat, Michael Cohen:

– President Trump förnekar återigen att en sådan händelse har ägt rum. Samma sak gör fröken Clifford. 

Han lade också till:

–  Ni har försökt att hålla i gång denna falska berättelse i över ett år. En berättelse som hela tiden har förnekats av alla parter sedan minst 2011.

Michael Cohen valde dock att inte kommentera den påstådda utbetalningen från Trump på 130 000 dollar.

Pengatransaktionen ska ha gjorts i slutet av 2016 års presidentvalskampanj.

 

LÄS MER: Kvinnornas nya offensiv mot Trump

 

Hävdar sexuella övergrepp

I december förra året krävde 16 kvinnor att Donald Trump måste utredas av kongressen för sitt beteende mot kvinnor. Kvinnorna hävdade att den amerikanske presidenten utsatt dem för sexuella trakasserier och övergrepp.

– Jag har en dröm om att den här mannen nu kommer att hållas ansvarig för sina handlingar, förklarade Samatha Holvey.

Hon berättade om hur Donald Trump ska ha betraktat henne ”som ett stycke kött som var hans egendom” i samband med en skönhetstävling 2006.

 

LÄS MER: Läkare: Trump har en "utmärkt hälsa" 

 

Rachel Crook förklarade hur Donald Trump vid flera tillfällen, mot hennes vilja, kysst henne på kinder, hals och läppar när hon år 2005 arbetade som receptionist i Trump Tower.

– Han har försökt förklara sina perversa uttalanden om ”grab them by the pussy” med att det är ”omklädningsrumssnack”. Jag vet av egen erfarenhet att presidentens beteende är betydligt värre än bara snack, sade Rachel Crook.

En tredje kvinna, Jessica Leeds, berättade om Trumps tafsade på henne när de var stolsgrannar under en flygresa på 1980-talet:

– Han var på mig överallt. Jag vill att människor ska veta vad han är för typ av person, ett riktigt pervo.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag