Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Trumps advokat betalade porrstjärnan med egna pengar

Donald Trumps personliga advokat Michael Cohen säger att han betalat ut 130 000 dollar till Stephanie Clifford.
Foto: EVAN VUCCI / AP/ TT
Porrstjärnan Stephanie Clifford, också känd som Stormy Daniels.
Foto: MATT SAYLES / AP/ TT
Foto: CHIP SOMODEVILLA / POOL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Donald Trumps personliga advokat Michael Cohen säger att han betalat ut drygt en miljon kronor till Stormy Daniels för att porrstjärnan skulle hålla tyst om den påstådda relationen med presidenten.

Pengarna betalade han ur sin egen ficka, skriver New York Times. 

Tidningen InTouch publicerade nyligen en gammal intervju med porrstjärnan Stephanie Clifford, även känd som Stormy Daniels. I den återpublicerade intervjun berättade hon om relationen med Trump, som ska ha inletts strax efter att Melania Trump fött parets son Barron. De två ska sedan ha mötts med jämna mellanrum i flera år.

– Jag vet faktiskt inte ens varför jag gjorde det, men jag minns att jag tänkte när vi hade sex att “snälla, försök inte betala mig”, sa hon bland annat i intervjun. 

Stormy Daniel: "Det var inget galet"

Daniels berättade också om hur de haft sex efter en middag och ett långt samtal i Trumps hotellsvit, men att sexet var ett skolboksexempel. 

– Det var inget galet. Det var en ställning, vad man skulle kunna förvänta sig att någon i hans ålder skulle göra, säger hon enligt Daily Mirror. 

I samband med intervjun gjorde hon även ett lögndetektorstest samt fick sina påståenden bekräftade av dels sin exman Mike Moz och  goda vän Randy Spears. 

Trumps advokat betalade porrstjärnan en miljon kronor

Donald Trumps personliga advokat Michael Cohen har tidigare sagt att presidenten nekar till att ha haft en affär med Stormy Daniels.

Nu hävdar han dock att han betalade ut 130 000 dollar till porrstjärnan, drygt en miljon svenska kronor, för att hon skulle hålla tyst om affären med Trump.

"I en privat pengatransaktion använde jag mina egna pengar för att finansiera en utbetalning på 130 000 dollar till Stephanie Daniels. Varken Trump-organsiationen eller valkampanjen var inblandad i transaktionen och de har inte betalat tillbaka pengarna", säger han i ett uttalande till New York Times. 

Cohen: "Betalningen till Clifford var laglig"

Cohen fortsätter:

”Betalningen till Clifford var laglig och inte ett en utgift i valkampanjen”.

Cohen har gjort ett liknande uttalande till den federala valkommissionen (FEC) med anledning av den anmälan som kommit in till dit. Anmälaren menar att det rörde sig om en betalning i natura till valkampanjen – något Cohen nekar till.

"Påståendena i anmälan är grundlösa", säger han i ett uttalande.

Cohen har inte velat svara på frågor om varför han gjorde utbetalningen. Han har inte heller velat uttala sig om huruvida Trump kände till den.

Fler otrohetsanklagelser mot Trump

Stormy Daniels är den andra kvinnan som hävdar att hon haft en affär med Donald Trump men som tystats ner efter juridiska överenskommelser. Tidigare sålde även den före detta Playboy-modellen Karen McDougal sin story till företaget som äger tidningen National Enquirer men den publicerades aldrig. Hope Hicks, Vita husets kommunikationschef sa då att uppgifterna om affären var "fullkomligt osanna" och att Trump-organisationen inte hade "någon vetskap" om att Karen McDougal ska ha fått pengar för att hålla tyst, skriver New York Times. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.