Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Trump hyllar attacken mot Joe Bidens kampanjbuss

Stämningen är het under valslutspurten i Texas.
Här rammas en bil av Trumpsupportern.Foto: Skärmdump / Twitter
Bussen som bilarna försökte ramma.Foto: CNN
En av flera bilar som var med i bilkonvojen.Foto: CNN
Kamala Harris, vicepresidentkandidaten, kampanjar i Texas.Foto: WILFREDO LEE / AP TT NYHETSBYRÅN

En bilkonvoj med Trumpanhängare omringade en av Bidens kampanjbussar.

Nu utreder FBI händelsen – som Trump hyllar på Twitter.

”Jag älskar Texas”, skriver presidenten och lägger upp en film som visar delar av händelsen.

En konvoj med bilar och lastbilar tillhöriga Trumpanhängare omringade och förföljde en av Joe Biden/ Kamala Harris-kampanjens bussar och en medföljande bil på lördagen. I bussen satt en rad ledande demokratiska politiker i Texas.

Nu utreder FBI händelsen, rapporterar Texas Tribune. Filmer på händelsen visar att åtminstone en kollision inträffade under förföljandet, då en av Trumpanhängarnas pickup-bilar körde in i en av kampanjens efterföljande bilar.

https://twitter.com/crazymonkey333/status/1322717381702094848?s=11

 Donald Trump hyllar händelsen på Twitter genom att lägga ut en film – som inte visar krocken, men efterföljandet – och skriva med stora bokstäver: Jag älskar Texas.

På söndagen tog Trump även upp händelsen på ett valmöte – och hävdade att de skyddade bussen. Det är oklart vilket hot presidenten menar att de skyddade bussen från.

– Såg ni vårt folk,... de skyddade bussen i går, eftersom de är väldigt trevliga människor.

Demokraterna ställde inledningsvis in ett möte i Pflugerville i Texas där passagerna i bussen och andra Biden-anhängare skulle hålla ett valmöte. Ytterligare två möten ställdes också in. När Texas Tribunes Abby Livingstone försökte få en kommentar från republikanerna i Texas fick hon svaret: 

”Mer fake news och propaganda. Förbered er på att förlora... sluta störa mig. Kanske kan Soros skriva ut ännu en check till 2022”.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1322700188624932869

 

Inställt möte

– Vi har just ställt in ett evenemang i Pflugerville av säkerhetsskäl. Tyvärr har Trump-anhängarna trappat upp långt över säkerhetsgränserna, skriver Sheryl Cole, demokratisk ledamot av representanthuset i Texas, på Twitter.

En demokratisk lokalpolitiker hävdade att Trumpanhängare ”följde efter Biden-bussen genom centrala Texas” och ”rammade en persons bil, skrek otidigheter och hotelser”. En annan demokratisk politiker hävdade att Trumpanhängarna var ”beväpnade”.

”En talesperson för Biden-kampanjen sade att bilarna försökte få bussen att köra långsammare och tränga den av vägen”, enligt Forbes som skriver att polisen hjälpte bussen att nå sin destination så att passagerarna kunde stiga av.

Lastbil körde in i SUV

Samtidigt avslutade den demokratiska vicepresidentkandidaten Kamala Harris en tur genom tre städer i Texas där hon höll valmöten. Hon satt inte i bussen som ska ha attackerats.

Valutgången i Texas är oväntat osäker. Republikanerna brukar vinna komfortabelt, men i opinionsmätningar är det mycket jämnt. Trump vann över Hillary Clinton med 9 procentenheter 2016 och ingen demokrat har vunnit den folkrika staten sedan 1976. Men enligt den senaste mätningen leder Trump bara med 1 procentenhet över Biden.

 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.