Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Trump visar – så här kan muren se ut

Sex olika företag håller just nu på att ta fram åtta olika prototyper för hur en gränsmur mellan USA och Mexiko skulle kunna se ut. Foto: JOEBETH TERRIQUEZ / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Under tisdagen twittrade Donald Trump ut en video från arbetet. Foto: JOEBETH TERRIQUEZ / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Arbetet med muren. Foto: US CUSTOMS AND BORDER PROTECTION H / EPA TT NYHETSBYRÅN

Donald Trumps dröm om en mur mot Mexiko är nu ett steg närmare att bli verklighet. Flera företag håller på att ta fram åtta olika prototyper för hur en eventuell mur skulle kunna se ut, och under tisdagen twittrade Trump ut en video från arbetet.

"Prototyper av gränsmuren är på gång!" skriver han.

Donald Trump har ända sedan valkampanjen pratat om den gigantiska mur han vill bygga längsmed gränsen mot Mexiko.

USA:s president har dessutom hävdat att allt kommer att betalas av Mexiko – något som Mexikos president Enrique Peña Nieto flertalet gånger sagt att han aldrig någonsin kommer att göra.

Det har dock inte stoppat Trump, som fortsatt att hävda att muren kommer att byggas.

– Bygg muren. Nu vill de motsträviga Demokraterna hindra oss att göra detta. Men tro mig, om vi så ska tvingas att stänga regeringen så kommer vi att bygga muren, sa Donald Trump vid ett politiskt möte i Phoenix den 22 augusti.

Ett av Trumps löften under valkampanjen var att bygga en gränsmur mot Mexiko. Foto: PABLO MARTINEZ MONSIVAIS / AP TT NYHETSBYRÅN

 

LÄS MER: IS flyr Raqqa – Donald Trump tar åt sig äran 

 

Tar fram åtta prototyper

Nu har Trump dock tagit det första steget att förverkliga sin dröm om muren.

Tidigare i år godkände USA:s kongress att lägga över 162 miljoner kronor till byggande av prototyper av muren. Under tisdagen delade Trump med sig av en video från byggandet på sin Twitter.

"Prototyper av gränsmuren är på gång!" skriver han.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/920425069964349445

Flera tidigare har tidigare rapporterat om byggandet av prototyperna, däribland BBC. Enligt dem är det sex olika företag som fått i uppdrag att bygga åtta olika prototyper – fyra i betong och fyra i andra material.

Alla prototyper byggs i San Diego. De är mellan fem till nio meter höga och företagen har totalt en månad på sig att färdigställa dem.

Sedan ska de testas.