Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Trump vill skicka 14 000 soldater till Mellanöstern

Donald Trump var på plats i Afghanistan i slutet av november.
Donald Trump. Foto: EVAN VUCCI / AP TT NYHETSBYRÅN

Trumpadministrationen överväger att dubbla sina trupper i Mellanöstern, skriver Wall Street Journal

Så många som 14 000 soldater kan skickas till området, enligt tidningen. 

Trump vill nu öka antalet amerikanska trupper i Mellanöstern – och det rejält. Enligt Wall Street Journal överväger nu presidenten att dubbla trupperna. 

Detta för att kunna mäta sig med Iran, skriver tidningen som hänvisar till företrädare för amerikanska myndigheter. I andra delar av Mellanöstern har Trump sedan tidigare gjort klart att han vill dra ner på de amerikanska trupperna. 

Vill fungera som avskräckande exempel

Enligt de amerikanska myndighetspersonerna som Wall Street Journal pratat med grundar sig administrationens vilja i en allt ökande rädsla hos den amerikanska militären för en attack mot amerikanska intressen i området. Nu hoppas man att de utökade styrkorna ska fungera som ett avskräckande medel mot Iran.  

Man hoppas också att satsningen ska ha en avskräckande effekt för att Iran inte ska vilja hämnas på USA:s sanktioner mot landet. 

Samtidigt oroar sig andra inom myndigheterna, enligt tidningen, för att satsningen ska ha ha direkt motsatt effekt: och i stället provocera fram en reaktion från Iran.

Sedan i maj har Trump skickat 14 000 militärpersonal till regionen. 

Trump väntas ta ett beslut i frågan inom en månad.