Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Trump vill se tidigare advokaten i fängelse

Foto: MARY ALTAFFER / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: STEPHANE LEMOUTON / BESTIMAGE / STEPHANE LEMOUTON / BESTIMAGE/IB BEST IMAGE

President Donald Trump vill att hans förre advokat Michael Cohen hamnar i fängelse. Cohen, som samarbetar med Rysslandsutredningn, har erkänt flera brott men väntas få en straffreducering.

”Han hittar på historier”, skriver Trump på Twitter.

Michael Cohen var Trumps personliga advokat under presidentvalskampanjen 2016 och förra veckan erkände han att han ljugit för kongressen.

Efter Cohens samarbete med Rysslandsutredaren, Robert Mueller, har han bett om att slippa fängelsestraff för de brott som han har erkänt.

”Menar du att han kan göra alla hemska saker, orelaterade till Trump, som har att göra med bedrägeri, stora lån, taxis et cetera, utan att sitta i fängelse”, skrev Donald Trump på Twitter på måndagsmorgonen amerikansk tid.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1069613383622803456

Michael Cohen erkände i augusti sig skyldig till brott gällande finansieringen av Trumps kampanj. Han erkände också flera brott kopplade till hans privata affärer, skriver The Hill.

Förra veckan erkände han också att han, under en utfrågning i kongressen, ljugit om Trumps företags försök att bygga ett kontorstorn i Ryssland. En central fråga i Robert Muellers utredning om rysk inblandning i presidentvalet 2016.

”Han ljög och borde, enligt min mening, avtjäna ett fullständigt fängelsestraff”, fortsatte Trump på Twitter.