Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Trump: ”En tråkig och grinig politisk klåpare”

McConnell: ”Trump bär det moraliska ansvaret”.
Foto: US SENATE TV VIA CNP / SPLASHNEW / STELLA PICTURES / SPLASH NEWS
Foto: RON SACHS / CNP / POLARIS POLARIS IMAGES

Donald Trump uppmanar Republikanerna att göra sig av med Mitch McConnell som ledare i senaten, skriver AFP.

”Mitch är en tråkig, grinig, politisk klåpare. Om republikanska senatorer håller sig till honom kommer de inte att vinna igen”, skriver Trump i ett uttalande. 

Den avgångna presidenten Donald Trump skriver i ett uttalande på tisdagen att det Republikanska partiet ”aldrig kan respekteras igen med ledare som Mitch McConnell”. 

”Demokraterna och Chuck Schumer spelar McConnell som en fiol – de har aldrig haft det bättre – och de vill fortsätta ha det så”, heter det i uttalandet.

Trump skyllde även McConnell för att han inte gjorde tillräckligt gällande ”katastrofen kring valet i Georgia och andra vågmästarstater”:

”Han gjorde ingenting och han kommer aldrig göra vad som krävs för att vi ska säkra val i framtiden. Han har inte vad som krävs, han har aldrig haft det”, skriver Trump. 

”Mitch är en tråkig, grinig, politisk klåpare. Om republikanska senatorer håller sig till honom kommer de inte att vinna igen.”

Trump friades i riksrätten

Mitch McConell, som är den mäktigaste republikanen i senaten, sa efter omröstningen att han tycker att Donald Trump är ansvarig för stormningen mot kongressbyggnaden i början på januari i år. 

Trump friades i riksrättsåtalet mot honom den 13 februari. 57 senatorer röstade för en fällande dom och 43 emot. Det krävdes 67 röster, två tredjedelar, för att han skulle fällas.

McConnell själv röstade för att frikänna Trump. 


Donald Trump friades i riksrättsprocessen, men Jakob Stenberg tror att Trump fortsatt kommer spela en stor roll i den amerikanska politiken.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.