Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Trump till ny attack mot "opatriotiska journalister”

USA:s president Donald Trump kallar journalister ”opatriotiska”.
Foto: EVAN VUCCI / AP TT NYHETSBYRÅN
Donald Trump och New York Times ansvarige utgivare Arthur Sulzberger. Bilden är tagen vid ett tidigare möte 2016.
Foto: HIROKO MASUIKE / AP TT NYHETSBYRÅN

USA:s president Donald Trump har gjort sig känd för sina kritiska uttalanden om medier.

Under söndagen gick presidenten på nytt till attack mot ”opatriotiska journalister” på Twitter.

Utspelet sker efter att New York Times ansvarige utgivare A.G. Sulzberger varnat presidenten för att hans hetsiga retorik mot medierna kan leda till våld, rapporterar Washington Post.

Donald Trumps fejd med medierna eskalerar. Den amerikanske presidenten som gjort sig känd för att använda begreppet ”fejknyheter” gick under söndagen på nytt till verbal attack mot journalister.

”När medier – drivna till galenskap av deras Trumpstörningssyndrom (ett påhittat tillstånd som beskriver presidentens kritiker som irrationella) Reds. anm.) – avslöjar vår regerings interna överläggningar sätter det mångas liv på spel, inte bara journalisters. Mycket opatriotiskt”, skriver Trump på Twitter.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1023646663590797312

”Jag kommer inte tillåta att vårt fantastiska land säljs ut av anti-Trump-hatare i den döende medieindustrin”, fortsätter han, med en hänvisning till att New York Times och Washington Post skriver ”negativa artiklar till och med om positiva prestationer”. 


LÄS ÄVEN: Trump var medveten om mötet med ryssarna 


Journalist varnade presidenten

Trumps attacker kommer efter att New York Times ansvarige utgivare A.G. Sulzberger skrivit om sitt möte med Donald Trump i Vita huset den 20 juli. Presidenten kommenterade mötet i en tweet på söndagen där han skrev att de haft ett intressant samtal om den stora mängden ”fake news” som publiceras av medier. New York Times ansvarige utgivare motsatte sig dock Trumps bild av samtalet i sin text.

Sulzberger uppger att hans syfte var att diskutera presidentens oroande retorik mot medierna. Han menar att Trumps språk där han använder begreppet ”fejknyheter” och kallar journalister för ”folkets fiender” är farligt och skadligt för USA. 

– Jag varnade Trump för att hans hetsiga språk bidrar till ett ökande antal hot mot journalister och kommer att leda till våld, säger Sulzberger i ett uttalande, enligt Washington Post.

Sulzberger understryker att presidenten gärna får kritisera hans tidning för orättvisa publiceringar, men vill att han ska tänka om angående attackerna mot journalistik i allmänhet.

Vita huset har inga ytterligare detaljer att berätta om mötet mellan Trump och Sulzberger.


LÄS ÄVEN: Putin bjuder in Trump till Moskva för möte 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.