Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Trump svarar på Kims rakettest: ”Jag störs inte”

Donald Trump och Shinzo Abe möts för en golfrunda på söndagen.Foto: KIMIMASA MAYAMA / AP TT NYHETSBYRÅN
Kim Jong-Un och Nordkorea har genomfört flera vapentester.Foto: AP

Donald Trump har inga problem med Nordkoreas vapentester med robotar, skriver presidenten på Twitter.

”Jag litar på att ordförande Kim håller sitt löfte till mig”, skriver han.

Uttalandet kommer samtidigt som Trump är i Japan för att träffa premiärminister Abe – som har en helt annan åsikt i frågan.

USA:s president Donald Trump befinner sig just nu i Japan och bara timmar innan en planerad golfrunda med landets premiärminister Shinzo Abe skickade han ut en tweet som tydligt belyser världsledarnas syn på säkerheten i region.

På söndagsmorgonen skrev Trump på Twitter att han inte oroar sig för att Nordkoreas diktator Kim Jong-Un nyligen genomförde tester av vapensystem.

Nordkorea testade vapen

”Nordkorea sköt några små vapen, som störde några i mitt folk och andra, men inte mig. Jag litar på att ordförande Kim håller sitt löfte till mig”, skrev presidenten.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1132459370816708608

Nordkorea avfyrade senaste i början av maj oidentifierade projektiler, vilket var ett av flera i raden av vapentester från landet.

Så väl den japanska regeringen som Trumps egna rådgivare John Bolton har i stället uttryckt oro över testerna och sagt att de bryter mot FN-resolutioner, enligt CNN.

Donald Trump besöker Japan

Trump är i Japan med bland annat för att försöka få till ett nytt handelsavtal med landet, eftersom han anser att det nuvarande är orättvist till Japans fördel.

Mötet ska också stärka banden mellan länderna och Trump och Abe har planerat en golfrunda på söndagen.

”Japan älskar det här spelet”, skriver Trump också på Twitter.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1132444714047664129