Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Trump-supporter dödad under helgens protester

Trump anklagas för att uppvigla till våld.
Den man som sköts till döds under en pro-Trump-demonstration i Portland i helgen har identifierats som Aaron J Danielson, skriver amerikanska medier.Foto: Privat
Bild från insatsen på platsen.

Den man som sköts till döds under en pro-Trump-demonstration i Portland i helgen har identifierats som Aaron J Danielson, skriver amerikanska medier.

Danielson, som pekas ut som kopplad till en högerextrem grupp, sköts i bröstet.

Det var i lördags som en demonstration hölls till stöd för president Trump i Portland, Oregon. Demonstrationen hölls med en bilkaravan med över 1 000 bilar som åkte mot de centrala delarna av staden. 

Hittades skjuten i bröstet

När karavanen kommit in i stan vid 21-tiden, lokal tid, drabbade demonstranterna samman med antirasistiska demonstranter som samlats för att möta dem. 

På platsen hördes plötsligt skottlossning, och en skjuten man hittades på gatan. Trots försök att hålla honom vid liv gick hans liv inte att rädda. 

Mannen är nu identifierad som Trump-supportern Aaron J Danielson, skriver bland annat CNN. Enligt kanalen ska han haft kopplingar till den högerextrema gruppen Patriot Prayer. 

29 gripna efter demonstrationen

På söndagen hade polisen gripit 29 personer efter de våldsamma sammandrabbningarna. Det finns dock ingen misstänkt för mordet på Danielson.

Händelsen i Portland var det tredje dödsfallet under de stora protesterna i USA den senaste veckan. Tidigare i veckan dödades två personer och ytterligare en skadades efter att en 17-årig Trump-supporter öppnat eld mot Black Lives Matter-demonstranterna i Kenosha, Wisconsin. 

Se också:

Presidenten om sina supportrar som sköt paintbollkulor mot folk.
"Han är president oavsett om han vet det eller inte"

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.