Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Trump stöttas – av sin tidigare fiende

Donald Trump inledde sin återvalskampanj i Orlanda under tisdagen. Foto: CRISTOBAL HERRERA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

ORLANDO. Donald Trump omgavs av familj och politiskt allierade när han inledde sin återvalskampanj. 

Men i publiken satt även en av hans tidigare fiender. 

”Jag är extatisk”, skrev senatorn Marco Rubio i ett mejl efter kampanjmötet. 

Donald Trump inledde under natten till onsdag sin återvalskampanj inför valet 2020 med ett av sina största väljarmöten hittills. 

Omkring 20 000 människor uppges ha hört hur presidenten officiellt förklarade att han kandiderar för att få styra landet i ytterligare fyra år. 

Presidenten introducerades av First Lady Melania Trump och på plats i Amway Center i Orlando fanns även barnen Ivanka, Eric och Donald Jr.

På första raden satt även flera av Donald Trumps politiskt allierade, som Floridas republikanske guvernör Ron DeSantis och senatorn från South Carolina, Lindsey Graham.

Där satt även Florida-senatorn Marco Rubio, som var en av Donald Trumps värsta fiender under kampanjen 2016.

Då anklagade Rubio Trump för att vara en bedragare och bluffmakare, angrep honom för att ha den värsta fejksolbrännan i landet och kallade Trumps flygplan för ”Hair Force One”.

”Jag är extatisk” 

Trump å sin sida kallade Rubio för ”Little Marco” och menade att han var en politisk lättviktare. 

Marco Rubios närvaro i Amway Center väckte reaktioner bland flera som fanns på plats i arenan. 

”Mycket märkligt för alla som bevakade kampanjen 2016 att se senator Marco Rubio le och skratta i publiken”, skrev New York Times-journalisten Michael Barbaro på Twitter. 

Efter att Donald Trump hade gått av scenen i arenan skickade senatorn ut ett mejl till sina anhängare där han skrev:

”President Trump lanserade precis sin återvalskampanj för 2020 i den fantastiska delstaten Florida och jag är extatisk. President Trump kallar Florida sitt hem av en anledning: han älskar vår delstat”. 

Senatorn Lindsey Graham var också en tidigare motståndare, men har under Trumps tid i Vita huset blivit en av presidentens starkaste allierade i senaten. 

Maro Rubio är senator för Florida. Foto: J. SCOTT APPLEWHITE / AP TT NYHETSBYRÅN

Reste till en av sina resorter 

Under Donald Trumps tal till sina anhängare talade han bland annat om den goda amerikanska ekonomin och hur han uppfyllt sina löften till väljarna. 

– Vi har åstadkommit mer än någon annan president har gjort under de första två och ett halvt åren och under omständigheter som ingen annan president har behövs utstå tidigare, sa Trump. 

Han angrep även flera av sina politiska motståndare, som Hillary Clinton och Joe Biden, liksom Rysslandsutredningen som avslutades under våren. 

– Vår patriotiska rörelse har varit under attack från den allra första dagen, sa Trump. 

Efter kampanjmötet stannade presidenten kvar i Florida för att resa vidare till en av sina resorter, Trump National Doral. Där deltar presidenten i ett insamlingsevent till återvalskampanjen under onsdagen.