Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

✓Trump: Starkare än någonsin ✓Mätning: Det är du inte alls

Enligt Donald Trump är hans förtroende bland väljarna ”större än någonsin”. Foto: ALEX BRANDON / AP TT NYHETSBYRÅN
Donald Trump tar en nästan dubbelt så lång augustisemester som den Barack Obama tog under sitt första år som president. Foto: CHARLES REX ARBOGAST / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: J. SCOTT APPLEWHITE / AP TT NYHETSBYRÅN

Donald Trump deklarerar att hans förtroende bland väljarna är ”större än någonsin”.

Detta samtidigt som nya undersökningar visar hur han förlorar stöd i väljarkåren, enligt Washington Post. Enligt presidenten är siffrorna är ”fejk”.

Hans twittrande får också kritik. Senaste är en hetlevrad ordfejd med senatorn Blumenthal.

USA:s president inledde sin vecka med att deklarera hur hans politiska stöd bland väljarkåren är ”större och starkare än någonsin tidigare”. 

Detta i motsats till flera nya undersökningar som visar hur hans stöd snarare har minskat under den senaste tiden, rapporterar Washington Post. Enligt en studie från universitetet i Quinnipiac är det en av tre, 33 procent, av väljarna som har förtroende för Donald Trumps på presidentämbetet – en bottennotering för en president så här snart efter ett val.

Twitter-fejd

Samtidigt är han involverad i en hetlevrad diskussion med senatorn Richard Blumenthal som nu gått till attack mot presidenten och kallat honom "mobbare". Det rapporterar CNN. 

https://twitter.com/SenBlumenthal/status/894550621038059521

Detta var efter att Trump anklagat honom för att ljuga och kallat honom en "fake Vietnamesisk bluffare" och menar att Blumenthal ljugit om sin tid i Vietnamn-kriget samt uppmanat honom att ta en "lång, skön semester i landet"

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/894661651760377856

Trumps Twitter-kommentar ska ha härrört sig till ett framträdande av Blumenthal på CNN:s New Day show där han pratat kritiskt om olika saker relaterade till Trump-administrationen såsom sanktionerna mot Nordkorea och den pågående utredningen i Ryssland affären.

Litar inte på Vita Huset

I CNN:s senaste mätning framgår det att en tredjedel av det amerikanska folket inte litar på uttalanden från Vita Huset. 

Mer än 50 procent säger att de inte stöder Trumps agerande som president, medan 38 procent håller honom om ryggen. Den enda andra presidenten som haft ett liknande dåligt stöd, sedan väljarundersökningar började göras, är Bill Clinton som mätte upp till 44 procents uppbackning vid samma presidentiella tidpunkt 1993.

Av de tillfrågade säger nästan hälften att de starkt motsätter sig presidentens agerande och bara drygt 24 procent säger att de ställer sig starkt positiva.

Sex av tio anser inte att Trump går att lita på och endast 34 procent säger att de är stolta att ha honom som president.

Twittrandet sänder fel signaler

När det kommer till presidentens ihärdiga twittrande så tycker sju av tio att det är bra med en ofiltrerad kommunikationskanal, men det är ungefär där det positiva stannar. 

En majoritet säger att twitterstormen inte är ett "effektivt sätt att kommunicera med sina anhängare" och över 72 procent  anser att det sänder fel signaler till resten av världen. Att använda Twitter på det sätt presidenten gör anses riskabelt av många väljare.

 

LÄS MER: Nordkorea utlovar "tusenfaldig hämnd" mot USA

 

Förlorar förtroende i alla grupper 

Stödet faller även bland hans starkaste väljargrupp: Vita väljare utan en högskoleutbildning, visar studien. Sedan juni har gruppens förtroende för presidenten blivit närmare 19 procent sämre.

Presidentens förklaring till de nedslående siffrorna: De stämmer inte – siffrorna är fejk.

På Twitter slår Donald Trump fast hur han och väljarna kommit närmare varandra. Detta tack vare den senaste tidens händelser, såsom: Gränskontroller, militär styrka och ekonomisk entusiasm.

”Kommer aldrig förändras!”, skriver han om stödet.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/894512983384129536https://twitter.com/realDonaldTrump/status/894514535062790144https://twitter.com/realDonaldTrump/status/894515865802223616

Uttalandena gjordes från presidenten under hans augustisemester på sin egen golfbana i Bedminster i delstaten New Jersey. Där kommer han, med start i fredags, att tillbringa 17 dagar, rapporterar Washington Post. 

 

LÄS MER: Trump semestrar tre gånger längre än vad Obama gjorde

Nordkorea utlovade en ”tusenfaldig hämnd” mot USA efter landets senaste sanktioner. Foto: WONG MAYE-E / AP TT NYHETSBYRÅN

Tar lång semester

Därmed tar han en nästan dubbelt så lång augustisemester som den Barack Obama tog under sitt första år som president.

Men det innebär inte att det är lugn och ro för presidenten. Under måndagseftermiddagen utlovade Nordkorea en ”tusenfaldig hämnd” mot USA efter landets senaste sanktioner.

Vidare hotade Nordkorea att slå till i ”hjärtat av USA”, om landet vidtar åtgärder för att försöka avsätta ledaren Kim Jong Un, enligt CNN.

– Det finns inget större misstag än det att USA tror att landet är säkert på andra sidan havet, skriver den koreanska nyhetsbyrån, KCNA, enligt Reuters.

Samtidigt har Trump passat på atta attackera senatorn Blumenthal, efter att denne intervjuades av CNN angående Rysslandsutredningen.

”Han borde ta en lång härlig semester i Vietnam, så att han åtminstone kan säga att han varit där”, twittrar Trump.

 

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/894661651760377856