Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Trump stämmer Hillary Clinton

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.

Donald Trump har stämt Hillary Clinton och flera andra ledande demokrater, rapporterar Reuters.

Enligt stämningsansökan ska Hillary Clinton och hennes partivänner ha försökt rigga presidentvalet 2016 genom att koppla hans kampanj till Ryssland.

I stämningsansökan framförs en rad anklagelser mot Hillary Clinton med flera demokrater.

”De tilltalade konspirerade i samförstånd genom att skapa en falsk berättelse om att deras republikanska motståndare, Donald J. Trump, samarbetade med en fientlig utländsk makt”, står det bland annat, enligt Reuters.

Trump hävdar att Demokraternas påstådda konspiration mot honom medförde utgifter för honom på över 24 miljoner dollar i bland annat rättegångskostnader.

Rysslandskoppling fastslagen

En kommitté i senaten, ledd av Trumps parti Republikanerna, har kommit fram till att Ryssland faktiskt hjälpte Trump att vinna valet.

Den särskilde utredaren Robert Mueller drog slutsatsen att Trumps kampanj inte konspirerat med Ryssland på ett brottsligt sätt. Däremot slog han fast att Ryssland arbetade för att säkra Trumps valseger och att Trumpkampanjen ansåg att man kunde dra nytta av information som stulits och tillhandahållits av ryska källor.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.