Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Trump slår tillbaka: ”Då tar man av handskarna”

Enligt The Atlantic så ska Donald Trump vid upprepande tillfällen ha uttryckt sig nedvärderande mot amerikaner som dött i krig. Själv nekar presidenten.
Donald Trump slår tillbaka mot Joe Biden – efter att presidenten anklagats för att håna döda soldater.Foto: ALEX BRANDON / AP TT NYHETSBYRÅN
Joe Biden utmanar Trump i presidentvalet i november.Foto: PATRICK SEMANSKY / AP TT NYHETSBYRÅN

Donald Trump kräver en ursäkt från presidentutmanaren Joe Biden, efter att den senare kritiserat Trump för att han kallat stupade soldater för ”förlorare”.

– När de gör sånt, tar man av handskarna, säger Trump, enligt VG.

President Donald Trump höll på måndagskvällen ett valmöte i Ohio och missade där inga chanser till att kritisera sina rivaler.

Han gick speciellt hårt åt Demokraternas utmanare i presidentvalet, Joe Biden, som han menade spridit falska uppgifter.

– De kommer med så mycket felinformation och hittar på saker. Det han sa om militärerna tycker jag är en skam. Han borde be om ursäkt. Han hävdar att ”en källa” sagt det, jag har 27 personer som säger att det inte stämmer och framträder med namn. Det hände inte, sa han på valmötet, enligt norska VG.

– När de gör sånt, tar man av handskarna, fortsatte han.

Källor: Trump kallade soldater ”förlorare”

Det var tidigare i september som tidningen The Atlantic publicerade en artikel om Donald Trumps attityd mot amerikanska soldater som dött i krig. De citerade flera källor som hävdade att han kallat amerikanska soldater för ”sopor” och ”förlorare”.

På mötet öppnade Donald Trump ändå upp för att Joe Biden skulle kunna vinna i de kommande debatterna inför presidentvalet.

– Han har gjort det här i 47 år och har mycket mer erfarenhet, sa Trump, enligt Daily Mail.

”Biden är den sämsta presidentkandidaten”

Han lade dock till att Biden ändå är en sämre presidentkandidat.

– Jag skulle i så fall förlora mot den sämsta presidentkandidaten i politikens historia, sa han, enligt tidningen.

Men kritiken mot hans rivaler slutade inte där. Donald Trump fortsatte prata ogillande om bland andra vicepresidentskandidaten Kamala Harris, senatorn Bernie Sanders och den tidigare motståndaren Hillary Clinton.

Otillräcklig socialdistansering bara ett av regelbrotten under Trumps kampanjmöte för en dryg vecka sedan.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.