Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kina slår nu tillbaka efter Tiktok-hotet

Se senaste nyheterna med Expressen TV
President Trump har länge uttryckt sin oro för att appen sparar användardata och skickar det till den kinesiska regimen.Foto: DAVID MAXWELL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Donald Trump tillsammans med Kinas president, Xi Jingping.Foto: SUSAN WALSH / AP TT NYHETSBYRÅN
Nu kan Tiktok förbjudas i USA om 45 dagar.Foto: JESSICA HILL / AP TT NYHETSBYRÅN

USA:s president Donald Trump har skrivit under en order som förbjuder appen TikTok, från det kinesiska bolaget Bytedance. 

Ordern börjar gälla om 45 dagar och Bytedance har fram tills dess på sig att sälja appen.

Nu slår Kina tillbaka mot Trump – och kallar det på ”politisk manipulation”.

Hur ofta använder du Tiktok?

President Trump har länge varit oroliga för den populära appen, framför allt då företaget bakom TikTok, Bytedance sägs ha haft starka kopplingar till den kinesiska staten. Och att appen samlar information om dess användare. President Trump har tidigare sagt att han inte har något emot appen och skulle Bytedance sälja den kommer den inte att förbjudas. 

Vid en eventuell försäljning av appen har Trump krävt att en viss del av försäljningen ska gå till det amerikanska finansdepartementet, men det är inget som framgår av den presidentorder som han skrev under på torsdagen, skriver CNN.  

Förbjuds om 45 dagar

Presidentordern börjar gälla om 45 dagar och företaget Bytedance har fram tills dess på sig att sälja appen, äger de den fortfarande då kommer TikTok att förbjudas, skriver CNN.

På fredagsförmiddagen kom Kinas svar.

De kallar Trumps besked för ”politisk manipulation”.

 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.