Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Trump skriver på avtal om gränskontroll

USA:s president Donald Trump. Foto: POLARIS/IBL / POLARIS/IBL POLARIS

President Donald Trump avser att skriva på avtalet om gränskontroller som innebär en kompromiss om muren.

Anledningen är att Trump vill undvika ytterligare nedstängning av statsapparaten. Det uppger CNN. 

Källor uppger för CNN att Donald Trump går med på en kompromiss om muren mot Mexiko för att undvika en ny nedstängning av statsapparaten. 

Presidenten förklarade under tisdagen att han inte var nöjd med den uppgörelse som förhandlats fram i kongressen. Avtalet innebär avsteg från Trumps ursprungliga plan att bygga en mur längs gränsen i syd mot Mexiko.

Flygplats i New York delvis stängas

Men enligt två källor, som enligt CNN talat direkt med presidenten, är han nu beredd att godkänna uppgörelsen. Anledningen ska vara att Trump till varje pris vill undvika att ytterligare myndigheter och delar av statsapparaten stängs ned på grund av att budgeten inte godkänns.

– Jag tror inte vi kommer att få se en nedstängning. Om det händer så är det demokraternas fel, sa Trump enligt CNN.

Politiskt vore en ny nedstängning en smärre katastrof för Trump. Samtidigt har han lovat sina väljare att bygga en mu rmot Mexiko.

Uteblivna löner till statligt anställda har orsakat kaos i många delar av samhället i USA. Till exempel fick storflygplatsen La Guardia i New York delvis stängas av eftersom det inte fanns några tillgängliga flygledare längre. Även andra flygplatser påverkades.

I slutet av januari skrevs ett tillfälligt avtal för att kunna finansiera federala myndigheter i tre veckor, trots budgetkaoset. Samtidigt öppnade Trump för att stänga myndigheterna igen om utgifterna för byggandet av muren inte godkändes.

Men nu kan alltså en kompromiss vara på väg.

https://twitter.com/cnnbrk/status/1095664313816268800