Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Trump ska utmana Twitter med ny meddelandeapp

Loggan för Donald Trumps planerade sociala medierapp, Truth Social.
Foto: PAVLO GONCHAR/SOPA IMAGES/SHUTTERSTOC / PAVLO GONCHAR/SOPA IMAGES/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOC
Donald Trump menar att de 9 miljarder som plöjts in i hans sociala mediebolag rustar dem för att utmana ”Big Techs tyranni”.
Foto: BEN GRAY / AP TT NYHETSBYRÅN

Tidigare presidenten Donald Trumps sociala mediebolag har samlat ihop 1 miljard dollar, motsvarande drygt 9 miljarder kronor, inför noteringen på Nasdaq-börsen i New York. 

Vilka investerare som ligger bakom är okänt. 

– ”The Trump Media & Technology Group” kommer vara i en starkare position att slå tillbaka mot Big Techs tyranni, säger Donald Trump i en kommentar. 

Bolaget ska lanseras med hjälp av en Twitter-utmanare kallad ”Truth social”. 

USA:s tidigare president Donald Trump kastades ut från sociala medier som Twitter, Facebook och Youtube efter att tusentals av hans supportrar stormade Kapitolium den 6 januari. 

På plattformarna hade han eldat på sina följare genom upprepade och grundlösa anklagelser om valfusk. 

Sedan dess har det spekulerats i att Donald Trump planerar att starta en egen sociala medier-plattform och i oktober lanserade han ”The Trump Media & Technology Group”, rapporterar nyhetsbyrån AP.  

Bolaget ska enligt planerna lansera en meddelande-app kallad Truth Social som är tänkta att utmana Twitter och andra sociala medier. 

Om börsresan går bra kan Trump få miljardbonus

Under lördagen rapporterade en rad medier om att bolaget har samlat ihop 1 miljard dollar inför en planerad notering på Nasdaq-börsen. 

Vilka investerare som ligger bakom är okänt. 

Noteringen är tänkt att ske genom att The Trump Media & Technology Group går ihop med redan noterade Digital World Acquisition Corp, ett bolag vars enda syfte är att just gå samman med bolag för att få dem börsnoterade. 

Trump är ordförande för bolaget vilket innebär att han kan få tiotals miljoner aktieandelar i bonus om bolaget går bra på börsen, vilket skulle kunna innebära miljarder dollar i värde, rapporterar AP

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.