Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Trump retweetade inlägg om påkörd reporter

Donald Trump tvingades backa efter att han retweetat en tweet. Foto: PABLO MARTINEZ MONSIVAIS / AP TT NYHETSBYRÅN

NEW YORK. Donald Trump fortsätter attacken mot medierna.

Men den här gången fick han backa. 

Han raderade tweeten där ett tåg kör över en CNN-reporter.

USA:s president Donald Trump passade under tisdagskvällens presskonferens på att kalla medierna ”fake news” och beskyllde dem för att inte hålla sig till fakta kring rapportering om nazistdemonstrationerna i Charlottesville, Virginia. 

Men redan under tisdagsmorgonen riktade han in sig på CNN som länge varit en av de nyhetsförmedlarna han tycker särskilt illa om – i en ovanligt magstark attack.   

Han retweetade en bild från en av sina supporterar som föreställde ett framrusande tåg som kör över en av kanalens reportrar. Till bilden stod texten: ”Inget kan stoppa Trump-tåget”.

Inlägget fick många att reagera mycket starkt. Flera skrev på Twitter att det var extra osmakligt med tanke på den till den bilist som körde in i motdemonstranterna och dödade 32-åriga Heather Heyer under demonstrationen i Charlottesville. 

Inlägget som skickades ut till Trumps 36 miljoner följare raderades kort efter att det publicerats.

Men det var inte det enda misstaget han gjorde. På morgonen retweetade han nämligen ett tweet som kallade honom för fascist. 20 minuter senare upptäckte presidenten sitt misstag – och tog bort twitterinlägget.

https://twitter.com/MikeHolden42/status/897569398302658563

Det är inte första gången som Trump anklagas för att sprida material som kan tolkas som att det förespråkar våld mot reportrar. I juli delade han en video som visar hon själv under en wrestlingmatch där han delar ut slag mot en person vars ansikte i klippet bytts ut mot en CNN-logga.