Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Trump om partiet: ”Jag bestämmer”

Jakob Stenberg om att Trump friats i riksrätten.
Donald Trump.
Foto: POLARIS / POLARIS POLARIS IMAGES
Republikanernas minoritetsledare i senaten Mitch McConnell.
Foto: LAMKEY ROD/CNP/ABACA / STELLA PICTURES/LAMKEY ROD/CNP/ABACA

Donald Trump väntas meddela total kontroll över Republikanska partiet i ett framträdande i helgen, uppger källor till Axios

I samma tal kommer Trump även uppge att han blir partiets förmodade presidentkandidat inför valet 2024.

”Jag kanske inte har Twitter eller Ovala rummet, men jag bestämmer fortfarande”, uppges han säga i talet som redan ska ha förberetts.

 I sitt första framträdande som ex-president på söndag väntas Donald Trump förkunna att han är republikanernas förmodade kandidat inför presidentvalet 2024. 

Det uppger nära medarbetare till Trump som tidningen Axios pratat med. 

Enligt tidningen kommer Trumps rådgivare att möta honom vid hans lyxbostad, Mar-a-Lago i Palm Beach i Florida, kommande vecka. Där väntas de ta fram en plan för ex-presidenten inför kommande mellanårsval i USA år 2022.

Trumps rådgivare hävdar att hans makt inom det Republikanska partiet går djupare och bredare än någonsin. Och att ingen kraft kan dämpa honom. 

”Likt valet 2016, så kommer vi att ta oss an Washington igen”, säger en Trump-källa till Axios. 

Oenighet inom republikanerna

Samtidigt har flera tunga namn inom det Republikanska partiet klippt banden med den tidigare presidenten, och Trump kritiserades hårt under riksrättsåtalet där sju republikaner röstade med Demokraterna för en fällning.

Republikanernas minoritetsledare Mitch McConnell gick också till angrepp mot Trump efter riksrättsåtalet i senaten.

McConnell sa då att Trump var ansvarig för stormningen av Kapitolium den 6 januari i år. Trump svarade i sin tur med att kalla honom för en ”tråkig, grinig, politisk klåpare”.

Se mer: ”Trump kan fortfarande få juridiska problem”

Mats Larsson: Så blir expresidentens framtid.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.