Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Trump om mötet med Merkel: "USA måste få betalt"

Under fredagen satt Donald Trump i ett av sina viktigaste möten hittills sedan han tillträdde presidentämbetet, när Tysklands förbundskansler Angela Merkel kom på visit i Vita huset.Foto: Pablo Martinez Monsivais / AP TT NYHETSBYRÅN
Mötet mellan Donald Trump och Angela Merkel i Vita huset var väldigt bra, skriver den amerikanske presidenten på Twitter."Men likväl är Tyskland skyldiga Nato stora summor och USA måste få betalt", fortsätter Trump på Twitter.Foto: Rex/Shutterstock / REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES

Det blev inget handslag framför presskåren.

Men mötet mellan Donald Trump och Angela Merkel i Vita huset var väldigt bra, skriver den amerikanske presidenten på Twitter.

"Men likväl är Tyskland skyldiga Nato stora summor och USA måste få betalt", fortsätter Trump på Twitter.

Under fredagen satt Donald Trump i ett av sina viktigaste möten hittills sedan han tillträdde presidentämbetet, när Tysklands förbundskansler Angela Merkel kom på visit i Vita huset.

De två världsledarna satte sig i ett möte som i efterhand betecknades som produktivt där frågor om säkerhet, IS och handel avhandlades på dagordningen.

Men efter mötet, när de satt för att fotograferas, var det något annat som stal uppmärksamheten från toppmötet. Angela Merkel föreslog ett handslag, men Donald Trump visade ingen ansats till sträcka ut handen. I efterhand har det spekulerats på sociala medier om Trump ens hörde förbundskanslers förslag.

Donald Trump recenserar mötet på Twitter

Nu har Trump själv gett ett uttalande om mötet på Twitter:

"Oavsett vad ni har hört från FEJKMEDIERNA, så hade jag ett VÄLDIGT BRA möte med Tysklands förbundskansler Angela Merkel".

Men det är inte bara ros. Donald Trump fortsätter sedan i ytterligare ett inlägg där han upprepar sin syn på att USA drar ett alltför stort ekonomiskt lass i Nato:

"Men likväl, är Tyskland skyldiga Nato stora summor och USA måste få betalt mer för det kraftfulla och väldigt dyra försvar som vi förser Tyskland med!"

 

 

 

 

 

LÄS MER: Här möts Trump och Merkel efter motsättningarna

 

Skämtade om avlyssning

Efter mötet fick Donald Trump pressuppbådet att skratta när han skämtade om att både han och Angela Merkel har avslyssnats av Barack Obama.

– Åtminstone har vi en sak gemensamt, kanske, sa Trump.

Merkels telefon påstås ha avlyssnats upprepade gånger under Obamas tid som president. Donald Trump har nyligen påstått att samma sak har drabbat honom, utan att ha lagt fram några bevis. Tvärtom har en utredning från justitiedepartementet samt underrättelseutskotten i både senaten och representanthuset kommit fram till att det inte finns något som styrker påståendena.

 

LÄS MER: Trump får mothugg om avlyssning - "Löjligt"