Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Trump och Stormy Daniels i hetsigt ordkrig på Twitter

Stormy Daniels advokat Michael Avenatti ska överklaga den delen av stämningen som rör förtal.Foto: MARY ALTAFFER / AP TT NYHETSBYRÅN
På tisdagen fortsatte bråket mellan Donald Trump och Stormy Daniels.Foto: MICHAEL REYNOLDS / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Efter beskedet att Stormy Daniels stämning mot Donald Trump lagts ner av en domare bröt ett intensivt bråk ut mellan ex-porrstjärnan och USA:s president.

Trump kallade Daniels ”hästansikte” och fick svaret:

”Han har visat sin inkompetens, sitt kvinnohat och sin brist på självkontroll på Twitter IGEN!”

På måndagen kom beskedet att en domare lägger ner Stormy Daniels stämning om förtal som hon drivit mot Donald Trump. Hon menade att en Tweet han skrivit om att hon ljugit var ärekränkande, men domaren gick på Trumps linje.

”Domstolen instämmer med mr Trumps argument eftersom tweeten i fråga utgör en 'retorisk överdrift' som normalt associeras med politik och det offentliga samtalet i USA”, skriver domaren i ett uttalande. 

Det innebär att Daniels får stå för Trumps advokatkostnader. Trumps advokat Charles J. Harder kallar utfallet ”total seger för president Trump och totalt nederlag för Stormy Daniels”. 

USA:s president: ”Hästansikte”

På tisdagen utbröt ett bråk mellan Trump och Stormy Daniels på Twitter.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1052213711295930368

Presidenten kallade Daniels för ”hästansikte” och hennes advokat för ”en tredje klassens advokat”.

Hon svarade:

”Mina damer och herrar, låt mig presentera er president. Förutom hans... eh... tillkortakommanden har han visat sin inkompetens, sitt kvinnohat och sin brist på självkontroll på Twitter IGEN!”

Hon kallar också presidenten ”lillen”.

https://twitter.com/StormyDaniels/status/1052224021855637505

Daniels advokat Michael Avenatti gav sig också in i bråket och kallade Trump en ”motbjudande kvinnohatare” och ”en skam för USA”.

https://twitter.com/MichaelAvenatti/status/1052216215328907267

Avenatti fortsatte i flera tweets att angripa Trump och skrev bland annat att ”tiotals miljoner amerikaner är trötta på dina lögner och korruption. De är också trötta på dina angrepp mot kvinnor, speciellt dem du haft sex med medan du bedragit tina fruar. Vi (och FN) skrattar ÅT DIG, inte med dig. #Basta”.

Han har dessutom twittrat ut ett dokument med fyra punkter där han redogör för vad han kallar ”Donald Trumps återkommande problem med sanningen.”

https://twitter.com/MichaelAvenatti/status/1052241233366671361

Avenatti har tidigare meddelat att kommer att överklaga och är övertygad om att utfallet kommer att ändras, skriver han.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.