Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Trump: Obama har tappat kontrollen

Barack Obama har tidigare ställt sig bakom Joe Biden.
Barack Obama höll ett tal vid medborgarrättskämpen John Lewis begravning.Foto: ALYSSA POINTER / POOL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Det har retat upp den nuvarande presidenten Donald Trump.Foto: CHRIS KLEPONIS / SPLASHNEWS.COM / STELLA PICTURES / SPLASH NEWS

President Donald Trump gick till hård attack mot sin företrädare, Barack Obama, i dag.

– Han har tappat kontrollen! sa Trump i en intervju.

Det är Obamas tal vid medborgarrättskämpen John Lewis begravning som retat upp presidenten.

Det var i torsdags som John Lewis begravdes i Atlanta. Den 80-årige medborgarrättsaktivisten och politikern avled den 17 juli.

Tre före detta amerikanska presidenter var på plats, men inte den sittande presidenten Donald Trump.

En av dem som höll tal var Barack Obama. Han riktade där bland annat hård kritik mot det han menar är den nuvarande administrationens försök att försvåra för afro-amerikaner att rösta vid höstens presidentval. Han nämnde dock aldrig Trump vid namn.

Donald Trump gillade inte alls vad han hörde. I en intervju i dag för Fox News, sa presidenten:

– Jag tycker att det var ett hemskt tal. Det var ett ilsket tal. Det visar att det finns en vrede där som folk inte känner till.

– Han har förlorat kontrollen!

Höll tal på begravningen

Även Trumps rådgivare Stephen Miller har tidigare kritiserat Obama för talet som han kallade ”chockerande politiskt”.

Barack Obama - som hyllades av många för talet - kommenterade i talet beslutet att även komma med politiska budskap så här:

– Jag vet att detta är en hyllning till Johns liv. Det finns de som kanske säger: Man ska inte uppehålla sig vid sådana saker. Men det är därför jag talar om det. John Lewis ägnade sitt liv åt att kämpa för demokratin och det som är bäst med Amerika.

 

Trump pressas hårt i intervju – se hur han svarar

Trump får följdfrågor – då blir det besvärligt.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.