Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Trumps anklagelse mot Bill Clinton – efter Epsteins död

Jeffrey Epstein hittades död i sin cell på Manhattan.
Donald Trump.Foto: SUSAN WALSH / AP TT NYHETSBYRÅN
Jeffrey Epstein.Foto: SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK
Bill Clinton.Foto: STEPHEN LOVEKIN/REX/SHUTTERSTOCK / STEPHEN LOVEKIN/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES

Den sexbrottsanklagade miljardären Jeffrey Epstein hittades död i häktet, i lördags.

USA:s president Donald Trump, som tidigare har kopplats ihop med finansmannen, eldar nu på teorin om att Bill Clinton kan ha något att göra med Epsteins död.

– Frågan ni måste ställa är: ”Åkte Bill Clinton till ön?”, säger Trump enligt CNN

Jeffrey Epstein var en dömd sexbrottsling och en misstänkt pedofil. Lördagen den 10 augusti hittades han död i sin cell på häktet Metropolitan Correctional Center på nedre Manhattan i New York. Han misstänks ha hängt sig själv och både FBI och justitiedepartementet i USA utreder omständigheterna kring hans död.

På sociala medier har en konspirationsteori florerat att USA:s tidigare president Bill Clinton – som tidigare varit vän med miljardären – kan ha något att göra med Epsteins död. Någon som spritt på dessa rykten är landets nuvarande president Donald Trump, som själv har umgåtts i samma kretsar.

Det började med att Trump på söndagen retweetade ett inlägg där konspirationsteorin stöddes och han stod fast vid sina misstankar under tisdagseftermiddagen, lokal tid.

Jeffrey Epsteins privata ö

– Jag vet inte. Jag vet att han var på hans flygplan 27 gånger och att han sa att han var på planet fyra gånger. Men när de kollade flygloggarna så var Bill Clinton, som var en väldigt god vän till Epstein, på planet 27 eller 28 gånger, så varför sa han fyra gånger? säger Trump, enligt CNN.

– Och frågan ni måste ställa är: ”Åkte Bill Clinton till ön?” Om ni får reda på det så kommer ni att veta mycket, fortsätter Trump.

Ön Trump syftar till är Epsteins privata ö i Karibien som enligt ett flertal medier är central i utredningen mot honom. FBI har i dagarna genomfört en husrannsakan på platsen, rapporterar Daily Mail.

Relationen med Trump och Clinton

En talesperson för Bill Clinton har tidigare uppgett att den förre presidenten totalt har åkt på fyra resor med Jeffrey Epstein under 2002 och 2003, till Asien, Europa och Afrika, rapporterar CNN.

Trump har tidigare berättat om sin vänskap med Epstein men har, precis som Bill Clinton, distanserat sig från den pedofilanklagade miljardären sedan dess.

– Jag har känt Jeff i 15 år. Fantastisk kille, jättekul att vara tillsammans med honom. Det har till och med sagts att han gillar vackra kvinnor lika mycket som jag, och många är åt det yngre hållet. Det råder inget tvivel, Jeffrey njuter av sitt sociala liv, sade Donald Trump 2002 till magasinet New York.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.