Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Trump lovar nya valsiffror i kväll

President Donald Trump kommer att tala på ett kampanjmöte i delstaten Georgia i kväll.
Foto: EVAN VUCCI / AP TT NYHETSBYRÅN

I går briserade nyheten om att president Donald Trump aktivt försökt påverka delstaten Georgias valtopp Brad Raffensperger att ”hitta” röster åt honom för att vinna valet i delstaten.

Nu lovar Trump att redovisa de enligt honom verkliga valsiffrorna under sitt tal på kampanjmötet i Georgia i kväll.

Den avgående presidenten Donald Trump fortsätter att ifrågasätta valsiffrorna i det amerikanska valet. På sitt tal vid kampanjmötet i delstaten Georgia i kväll lovar han att presentera de enligt honom riktiga siffrorna.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1346110956078817280

Donald Trump har tidigare försökt påverka delstaten Georgias valtopp Brad Raffensperger att ”hitta” röster åt Trump, och maskera detta genom en omräkning.

Raffensperger vägrade och nyheten briserade i går efter ett avslöjande av Washington post. Du kan läsa mer om det HÄR. 

Kampanjmötet i dag

Flera republikaner utrycker sin oro över att Donald Trump kommer få kampanjmötet i kväll att handla om honom själv, snarare än återvalskampanjen för de republikanska senatorerna David Perdue och Kelly Loeffler.

– Sannolikheten för ett totalt plattfall är enormt, om katastrof trots detta undviks så är det enkom på grund av bondröta, säger en republikan i Georgia till CNN.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.