Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Trump lanserar "Real news" – svärdottern blir nyhetsankare

Lara Trump, svärdotter till president Donald Trump, ser ut att bli nyhetsankare på hans Facebooksida där bara "real news" kommer att presenteras varje vecka.Foto: DAVID MAXWELL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Donald Trumps svärdotter Lara Trump ser ut att ha fått jobb som nyhetsankare - på presidentens Facebooksida, skriver Buzzfeed och Vox.

Lara Trump har redan varit presentatör för en "Real news"-show där hon menade att den amerikanske presidentens prestationer kommit i skym undan av "Fake news".

Donald Trump har låtit världen veta hur missnöjd han är med stora delar av mediernas rapportering. Inte minst sedan han blev vald till USA:s president.

Trump har avfärdat mycket som "fake news" och till och med stängt ute CNN och flera andra stora medier från att närvara på presskonferens i Vita Huset.

 

Läs mer: Vita huset portar CNN och flera andra medier 

 

Som motvikt har Donald Trump på sin Facebooksida startat ett eget nyhetsprogram: Watch here for REAL news! basunerar han ut där.

Lara Trump, som är gift med Donalds son Eric Trump, framträder som nyhetsvärd med Trump-dekaler som kuliss. Hon pratar in i kameran som ett äkta nyhetsankare där hon utlovar nyhetsuppdateringar i positiv anda och som handlar om hennes svärfar presidenten.

Lara Trump här tillsammans med sin make Eric Trump under ett kampanjmöte för "Make America Great Again" i Ohio den 25 juli i år.Foto: DAVID MAXWELL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

– Jag slår vad om att ni inte har hört om alla prestationer som presidenten har gjort den här veckan på grund av alla fejknyheter där ute, säger hon.

Glada Trump-nyheter

Lara Trump passade då på att räkna upp nyheter som att Donald Trump donerat sin lön för årets andra kvartal till Utbildningsdepartement, vilket USA Today också berättat, en ny Foxconn-fabrik i Wisconsin, vilket Washington Post skrivit om, och den ekonomiska tillväxten, som också CNN rapporterat om.

Däremot utelämnades en rad mindre positiva nyheter.

– Presidenten har också träffat några otroliga veteraner den här veckan i Ohio, där han tackade dem för deras tjänster för vårt land. Likaså besökte presidenten Walter Reed-sjukhuset där han satte sig ner och pratade med så många sårade soldater som har riskerat sina liv för oss alla, säger Lara Trump.

Vita huset har inte svarat på frågor om hur videon kom till och om Lara Trump ska anses vara en del av presidentens kommunikationsenhet. Hon har tidigare jobbat som producent för CBS-programmet ”Inside Edition” och har gjort många framträdanden för att stödja Trump. Hon uppmanar presidentens 23 miljoner följare på Facebook att hålla sig uppdaterade varje vecka.

– Vi kommer inte att ge er något annat än fakta – häng med, säger hon.