Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Trump kritiserar Fauci efter nytt smittorekord

Presidenten har inte pratat med Vita husets smittskyddsexpert Anthony Fauci på över två månader.
Anthony Fauci.
Foto: XINHUA / XINHUA/SIPA USA SIPA USA
Donald Trump.
Foto: ALEX BRANDON / AP TT NYHETSBYRÅN

WASHINGTON DC. Antalet nya coronafall på ett dygn i USA har uppmätts till ännu en rekordnivå. 

Samtidigt kritiserar president Trump landets ledande hälsoexpert i en ny intervju. 

– Han har begått en hel del misstag, säger presidenten i Fox News. 

Under torsdagen rapporterades ännu en ny rekordsiffra över antalet nya fall av covid-19 i USA. Enligt Johns Hopkins University bekräftades 65 551 nya fall, samtidigt som den totala siffran i landet nu har passerat 3,1 miljoner. 

Enligt New York Times uppmättes nya dygnsrekord i minst sex delstater: Alabama, Idaho, Missouri, Montana, Oregon och Texas. 

”Tsunamin är här”

I Texas var det fjärde dagen i rad med fler än 10 900 fall. Ett av de värst drabbade områdena är Hidalgo County, nära gränsen till Mexiko. Richard F. Cortez, county judge och en av de högst uppsatta lokala företrädarna, säger enligt tidningen:   

– För flera månader sedan varnade jag för en potentiell tsunami om vi inte tog det här mer på allvar. Tsunamin är här, säger Cortez.

I en intervju i Fox News på torsdagen kritiserade president Trump landets smittskyddsexperter, som han menar har begått misstag.

– De har haft fel om många saker, inklusive ansiktsmasker. Kanske har de fel, kanske inte. Men många av dem sa, bär inte mask, bär inte mask. Och nu säger de, bär mask. 

Donald Trump kritiserar Anthony Fauci

Även landets ledande smittskyddsexpert, Anthony Fauci, som sitter i Vita husets arbetsgrupp för pandemin, kritiserades av presidenten. 

– Dr. Fauci är en bra man, men han har begått många misstag, som, du behöver inte förbjuda dem från att komma in från ett väldigt infekterat Kina. Jag gjorde det i alla fall och vi räddade hundratusentals liv, säger presidenten. 

President Trump skulle under lördagen ha rest till New Hampshire för ett kampanjmöte i Portsmouth, ett möte som senare ställdes in. Delstaten är en av få som har sett färre fall av covid-19, enligt New York Times.  

”Kampanjmötet under lördagen i Portsmouth, New Hampshire har blivit uppskjutet av säkerhetsskäl på grund av den tropiska stormen Fay. Det kommer att planeras om och ett nytt datum kommer att meddelas snart”, uppger en talesperson för Trumpkampanjen enligt CBS. 

Dystra siffror i Florida sedan delstaten började öppna upp.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.